Læserbrev

Krænkelser af børn i daginstitutioner er ikke et nyt fænomen

Adskillige forskningsresultater har gennem de sidste 10-15 år vist, at fysiske og psykiske krænkelser af børn i daginstitutioner, som dem vi ser i TV 2’s dokumentar, finder sted uanset normeringer, skriver Mathilde Nyvang Hostrup i dette debatindlæg
4. juni 2019

I disse dage hører vi om en sag vedrørende kritisable forhold i daginstitutioner med udgangspunkt i TV 2-dokumentaren ’Daginstitutioner bag facaden’. Vi ser børn blive fysisk og psykisk krænket af de voksne, som har til opgave at give dem tryghed, omsorg og læring. Eksemplerne går lige i maven på os alle.

Men det er desværre ikke et nyt fænomen. Adskillige forskningsresultater har gennem de sidste 10-15 år vist, at dette finder sted. Det sker gennem forskellige former for aktive og passive krænkelser af vores samfunds helt små børn – og det er offentligt omsorgssvigt.

Med et indgående kendskab til daginstitutionsområdet i Danmark ved jeg, hvor mange daginstitutioner der har høj kvalitet og tilbyder vores børn de bedst mulige vilkår for at trives, udvikle sig og lære. Det kan vi være stolte af. Men der findes også institutioner, hvor krænkelser finder sted dagligt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Henning Kjær
Henning Kjær anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu