Klumme

Mads Brügger har ikke i sinde at lade Radio24syvs modstandere dræbe kanalen i stilhed

Den Korte Radioavis’ rygtespredning og programchef Mads Brüggers forsvar herfor mindsker kanalmodstandernes muligheder for at dræbe den i stilhed. For 24syv øger det overlevelseschancerne at lave larm, skriver mediejournalist Lasse Jensen i dette debatindlæg
Radio24syvs kanalchef Mads Brügger (i midten) sammen med Den Korte Radio Avis’ vært, den fiktive korrespondent Kirsten Birgit Kretz Schiøtz Hørsholm, samt redaktør Rasmus Bruun under Folkemødet på Bornholm i 2017.

Radio24syvs kanalchef Mads Brügger (i midten) sammen med Den Korte Radio Avis’ vært, den fiktive korrespondent Kirsten Birgit Kretz Schiøtz Hørsholm, samt redaktør Rasmus Bruun under Folkemødet på Bornholm i 2017.

Thorkild Amdi

26. juni 2019

Jeg tør slet ikke tænke på, hvad reaktionen ville have været, hvis et satireprogram på DR havde opfundet et homoseksuelt forhold mellem en toppolitiker og en navngivet ung folketingskandidat fra Fyn.

Men lad mig alligevel gætte: Forsidestof i Ekstra Bladet og B.T. Public service-ideen og dens største udøver ville endnu en gang blive massivt udfordret. Alle klicheerne ville blive taget i brug: Den dominerende mediegigant. Monopolet, der får licensmillionerne kørt ind på paller. Lederskribenter ville kræve indgriben og generaldirektørens afgang. Folketingsmedlemmer ville kræve en redegørelse fra kulturministeren. DR ville have beklaget, og krisen ville være blæst ud af proportioner, som den gang DR betalte for USA-korrespondentens hestetransport over Atlanten.

Nu var det ikke DR, men den fuldt licensfinansierede public service-station Radio24syvs ikoniske satireprogram Den Korte Radioavis og den i Danmark verdensberømte dragqueen Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm, der lagde stemme til det udokumenterede rygte.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Oluf Husted
  • Per Klüver
  • Grethe Preisler
Eva Schwanenflügel, Oluf Husted, Per Klüver og Grethe Preisler anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ole Kresten Finnemann Juhl

Satire bliver let ondskabsfuld, perfid, indforstået, kedelig og er ofte helt uden humor.

Torben Siersbæk

@Ole Kresten Finnemann Juhl.
Så hold du dig bare for næse, øren og øjne!
Den fremragende amerikanske satiriker, Tom Lehrer, opgav fuldstændig sin nebengeschäft, som forfatter og performer af egne satiriske sange i 1973.
Selv om han selv har påstået det modsatte, siges det, at han stoppede fordi virkeligheden overgik hans vildeste satiriske indfald. Det var da Henry Kissinger fik Nobels fredspris for at have skabt fred i Vietnam....
Var det satiren eller virkeligheden, der var "ondskabsfuld, perfid, indforstået, kedelig og ... helt uden humor"?

Benta Victoria Gunnlögsson, Per Torbensen, Trond Meiring, Oluf Husted, Jørn Andersen, John Liebach, Torben Bruhn Andersen og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

TV! TV! TV!
(the power belongs to the people)

Søskendejalousi er en hård disciplin. Det var Mads, der kom først til arve monopolet, men Ane, der var bedst til at køre med klatten' i Ørestad, da der gik ild i 'det lille medborgerhus på prærien' i 'udkant-Danmark' ... ;o)

Ole Kresten Finnemann Juhl

Satire kan også være morsom, Tom Lehrer og Niels Hausgaard er gode eksempler.

Per Torbensen, Oluf Husted, Per Klüver, Torben K L Jensen og Nette Skov anbefalede denne kommentar
Michael Andresen

Det daglige grin med Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm bliver godt nok savnet fra 1. november.

Satire skal udelukkende vurderes på, om den er intelligent og sjov. Hvis ikke det er tilfældet, falder ethvert forsvar for produktet til jorden som en slatten karklud.

Eva Schwanenflügel, Ole Kresten Finnemann Juhl, Trond Meiring, Oluf Husted og John Liebach anbefalede denne kommentar

Jeg synes stadig ikke en mand i konetøj med et aparte navn og en stemmeføring som en mentalt udfordret er hverken sjov eller intelligent ret længe, men jeg triggede heller ikke på konceptet to gange i tredje klasse, eller var det tre gange i anden klasse ?

Det er lidt som ørkenens bønner. De smager heller ikke helt som den første kop.

Jørn Vilvig, Anina Weber, Peter Bojsen, Svend Erik Hansen, Anders Sørensen og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Jeg er splittet.
Først ødelægger man DRs sendeflade så det endte med at P2 ikke er på FM i dagtimerne og P1 er borte om natten. Det gjorde mig rent sagt forbandet arg.

Nu har denne borgerlige parasit 24/7så trådt Danske Fascister over tæerne og skal deporteres til et usandsynligt sted. Jeg bruger og lytter ikke til 24/7, men jeg hader i DF og den verden de står for.

PS: Hvis der er mangel på plads på FM-båndet, må det reserveres til musikkanaler af høj kvalitet!

Hans Larsen, Peter Bojsen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Ole Kresten Finnemann Juhl

Nej, Kirsten Birgit Kretz Schiøtz Hørsholm var vist ikke opfundet, da Rytteriet opfandt Fritz og Poul, så det må være omvendt: Kirsten B. K. S. H.er et plagiat af Fritz og Poul.