Klumme

Mød op, ring op, bank på døren. Direkte kontakt er det nye sort

Generøsitet er på mode. At give sit fulde tilstedevær og ikke slippe udenom ved kortfattede, kølige mails og små fedtede sms’er. Nej, du skal give dem hele dig, skriver sceneinstruktør Katrine Wiedemann i dette debatindlæg
27. juni 2019

Tænk på det vidunderlige i at se et ansigt, at høre en stemme. Åh, at stille et spørgsmål og få svar med det samme. At kunne læse øjnene, mens man hører ordene, var det sjovt eller alvorligt ment? Man ved det, øjeblikket, ordene siges. En aftale bliver lavet med det samme, tusind kommunikative shortcuts i løbet af få minutter; hvor, hvorfor og hvordan. Den direkte kommunikation er genial.

Åh gud, hvor ville det være nemmere bare at ringe op, møde op, bare se den person, dine tanker vil i kontakt med og lynhurtigt få afgjort det uafklarede!

Eller at få den lille bekræftelse af kærligheden mellem venner, familie og elskende, som vi alle har brug for. Ja, vi findes for hinanden. Du er ikke alene. Der er folk, der vil give dig den begærede kontakt, hvis du selv tør åbne for den og ikke gemmer dig bag mails og sms’er.

Misforståelser

Tænk at undgå misforståelser, når et svar kommer sent, eller ikke kommer, fordi den anden har glemt telefonen hjemme, eller har den liggende i lommen på jakken eller i tasken på lydløs, fordi hun er på arbejde eller faktisk er fordybet i samtaler i det fysiske rum, hvor hun befinder sig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kenneth Krabat

yes, yes, yes, yes. Og afsnit 2 af ovenstående bliver så en instruktion til den del af befolkningen, som netop er så introvert, at frygten for konsekvenserne ved ikke at møde fysisk frem langt overtrumfes af befrielsen fra frygt ved at undlade at gøre det.