Klumme

I Norden går mediernes oplag op, mens resten af verden kæmper med abonnementstrætte kunder

Globalt ser forbrugerne ud til at være ramt af abonnementstræthed, og derfor har medierne svært ved at skaffe betalende, digitale brugere. Men i Danmark, Norge og Sverige ser udviklingen anderledes positiv ud, skriver mediejournalist Lasse Jensen i dette debatindlæg
Avistryk i Hornslet.

Avistryk i Hornslet.

Mathias Svold

19. juni 2019

Vi bruger flere og flere penge på medier, underholdning og kommunikation.

Den del af familiebudgettet, som i tidernes morgen blev brugt på et telefonabonnement, et par avisabonnementer, radio-/tv-licensen og biografbilletter er svulmet voldsomt.

Nu skal hele familien have smartphones, tablets og computere, der er kabelpakker, bredbåndsforbindelse og licensen er der fortsat, selv om den snart udfases, så vi skal betale lidt mere i skat.

Dertil kommer Netflix, HBO, Spotify og måske – for under en fjerdedel af befolkningen – også et avisabonnement.

Abonnementstræthed

Men, fortæller sidste uges Digital News Report fra Reuters Institute of Journalism i Oxford, noget tyder på, at forbrugerne er ramt af ’abonnementstræthed’, subscription fatigue.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
  • David Zennaro
  • Kurt Nielsen
  • Thomas Tanghus
Katrine Damm, David Zennaro, Kurt Nielsen og Thomas Tanghus anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jesper Pedersen

Det virker ærligt talt ikke særligt miljø og klimavenligt, at fælde en regnskov, for derefter at blande den med klor og så smøre den ind i giftig tryksværte - og så transportere den ud til læserne?
Men det er måske ikke lige Information, der skal hjælpe med reduktionen på 70% - det må vi lade nogle andre om, eller hvad?

Kim Houmøller

@jesper - Så hellere en uoplyst befolkning! Afskaf mediestøtten og giv skattelettelser i stedet. At klima hysteriet antager de mest vanvittige former, viser bare hvor langt ud vi er kommet. Hvornår har man i øvrigt brugt regnskov, som basis for papir?