Essay

Perspektivfattige sammenbrud

Fra kandestøberiet i gåafstand fra valget
14. juni 2019

Den kinesiske leder Chou En-lai (1898-1976) blev under et besøg i Frankrig engang spurgt, hvad han mente om den franske revolution. Chou svarede: Det er det for tidligt at udtale sig om.

Det er måske også for tidligt at udtale sig om konsekvenserne for Dansk Folkeparti efter folketingsgruppens fald fra tinderne ned til halveret flok reduceret i betydning ydermere berøvet de mest militante røster.

Men om partiet kan rejse sig igen er tvivlsomt. Årtiers centralstyring har ikke udviklet den kontrære kreative kultur, der er afgørende for kriseramte forsamlinger. Selv den mest middelmådige frimærkeforening overvejer alvorligt at udskifte ledelsen, når lokummet brænder. Det sker ikke i det selvbenovede, strukturelt autoritære DF, hvis evner til dialektisk tænkning ikke just er påfaldende. Dette var ganske vist partiets succes. Og måske dets finale.

Hvilke udviklingsmuligheder har grænsebomme, bagstræb, forløjet nationalromantik, fremmedangst og snæversyn? Partiet har næppe udtænkt en eneste original idé, aldrig skabt reformer og sjældent sat sig andre spor end fornærmet mistænkeliggørelse af andres historieopfattelse, forestillinger og motiver.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Hanne Ribens
 • Tino Rozzo
 • Hans Larsen
 • Ib Gram-Jensen
 • Chris R. B.
 • Frede Jørgensen
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Trond Meiring
 • Malan Helge
 • Niels Duus Nielsen
 • Eva Schwanenflügel
 • Kurt Nielsen
 • Lars Koch
 • Tommy Clausen
 • Poul Anker Sørensen
 • Jørn Vilvig
Hanne Ribens, Tino Rozzo, Hans Larsen, Ib Gram-Jensen, Chris R. B., Frede Jørgensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Trond Meiring, Malan Helge, Niels Duus Nielsen, Eva Schwanenflügel, Kurt Nielsen, Lars Koch, Tommy Clausen, Poul Anker Sørensen og Jørn Vilvig anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels Duus Nielsen

Ugens højdepunkt. Hver uge!

Hanne Ribens, Tino Rozzo, Lars Koch, Ete Forchhammer , Hans Larsen, Dagmar Holdensen, Frede Jørgensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Trond Meiring, Tommy Clausen, Malan Helge og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Afviklingen af Danmark er allerede godt på vej, måtte man forstå på Marie Krarup i Deadline, hvor hun fremkom med en ret omvendt analyse af hvordan demokratiet bliver undermineret af muslimers valgdeltagelse.

Thi de pågældende ghetto-beboere havde formastet sig til at stemme på de partier, der vil dem det godt, og ikke truer med massedeportationer og øde, kuldslåede lejre i det nordlige Grønland.

Men den imponerende valgdeltagelse forskrækkede den ellers så modige Putin-fan Marie Krarup, idet hun mente at 'parallelsamfundet' nu havde haft held til at kuppe demokratiet via de Radikale og Enhedslisten, der uden at vide det nu ville tillade de muslimske horders indtog i dansk politik.

Om føje år eksisterede Danmark således ikke længere, fordi alle de familiesammenførte ville erstatte folkekirken med moskeer, og indføre halalkød i Snapstinget.
Eller noget lignende.

Demokrati er kun for de 'rigtige' danskere, ikke for dem i ghettoerne, der ikke forstår man skal stemme på dem der vil eksportere én så langt væk som muligt..

Hvor er det ærgerligt, de ikke lytter.

Olaf Tehrani, Lars Koch, Chris R. B., Niels Duus Nielsen, Frede Jørgensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Trond Meiring, Tommy Clausen og Malan Helge anbefalede denne kommentar
Claus Høyer

Det var eddermaneme hård kost at høre Marie Krarup sidde og sige at man går ind for en nedbrydelse af det danske samfund hvis man ikke 'kæmper for kristendommen og det danske kongehus' foruden alt det andet forvrøvlede sludder om danskhed, muslimer og hvad ved jeg. Tak for kaffe. Og tænke sig at ghettoboerne formaster sig til at stemme, det er åbenbart vejen til afvikling af det danske samfund.

Respekt for den unge mand der bevarede roen, på trods af Marie Krarups perfiditeter. Jeg er ikke sikker på at jeg kunne have gjort det samme.

Se gårsdagens indlæg i DR2 Deadline - hvis du tør. Det er bestemt ikke for sarte, demokratisk indstillede sjæle.

Hanne Ribens, Lars Koch, Hans Larsen, Frede Jørgensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Trond Meiring og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

Stærkt, Metz!

Og ja, Marie Krarup er skræmmende at høre på. Gisp.

Hanne Ribens, Tino Rozzo, Eva Schwanenflügel og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Claus Høyer
14. juni, 2019 - 01:59:
"Respekt for den unge mand der bevarede roen, på trods af Marie Krarups perfiditeter. Jeg er ikke sikker på at jeg kunne have gjort det samme."

Den unge mand er Tarek Hussein, debattør, jurist og iværksætter, som her skriver om sin oplevelse med vanlig velformulerethed :

https://www.altinget.dk/artikel/tarek-hussein-antidemokraterne-i-df

Lars Koch, Ete Forchhammer og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

PS. Marie Krarups konspirationsteori deles af koryfæer som Anders Bering Breivik samt massemorderen /terroristen, der myrdede muslimer i Christchurch, New Zealand.

Pietro Cini, Hanne Ribens, Ete Forchhammer og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar