Klumme

Svalerne er nogle banditter, men én ting kan vi blive enige om

Svalerne er så mange, at de dominerer hele gårdspladsen. De tolererer ikke, at andre fugle flytter ind. Et par bygger reden et sted, vi er sikre på at få svalelort i håret. Suk! Men en nat opstår samhørighed
17. juni 2019

Svalerne er nogle banditter! Ikke banditter i habitter, nej, svaler er banditter i kjole og hvidt med svalehale og kridhvidt skjortebryst. I år har vi så mange, at de dominerer hele gårdspladsen.

Vipstjerterne havde fundet sig til rette i en gammel svalerede længst væk fra portrummet. Svalerne havde ikke brugt den i flere år, men se, om de ville finde sig i de små fredelige vipstjerter. Ud med dem og halvdelen af reden med i købet.

Heldigvis har vipstjerterne vist fundet et sted ude i indkørslen. Sikkert i stengærdet, der markerer skellet, der har de i det mindste ruget før, og det er i indkørslen, man indimellem får øje på dem nu.

Men svalerne tolererer bare ikke, at andre fugle flytter ind. Hvis en fugl har nået at lægge æg i en ledig svalerede, kan de finde på at kitte hele reden til, så forældrene ikke kan komme ind, og æggene kan få lov at ligge og rådne i mørke.

Umuligt redebyggeri

Og det er jo ikke, fordi svalerne skal bruge den.

Tværtimod er de i år helt vilde med at bygge nye reder, men uheldigvis har et af parrene sat sig i hovedet, at de vil bygge rede på lampen i portrummet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Thomas Tanghus
  • Maj-Britt Kent Hansen
  • Lise Lotte Rahbek
Eva Schwanenflügel, Thomas Tanghus, Maj-Britt Kent Hansen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu