Klumme

Alle, der vil være ny leder af de britiske konservative, burde gennemgå et terapiforløb først

Vores giftige politiske system belønner alle de forkerte karaktertræk og producerer de værst tænkelige ledere, skriver den britiske journalist George Monbiot i dette debatindlæg
18. juni 2019

Det er jobbet, ingen ved sine fulde fem vil påtage sig. Jobbet, der er dømt til at ende i nederlag og ydmygelse, som Theresa May måtte sande. Kun personer i besiddelse af umådelig selvovervurdering og umætteligt magtbegær vil ønske at gå efter det. Enhver, der er vanvittig nok til at ville afløse May, burde nærmest være diskvalificeret på forhånd.

Hvad er godt lederskab?

Psykologen Michelle Roya Rad har opstillet en liste over den gode leders egenskaber. Blandt disse er fairness og objektivitet, ønsket om at tjene samfundets vel snarere end sig selv; mangel på interesse for berømmelse og opmærksomhed og instinktiv modvilje mod at omgå sandheden og fremsætte løfter, der ikke kan indfries.

I tidsskriftet Journal of Public Management kunne man for nylig læse om de egenskaber, som så karakteriserer ledere af en psykopatisk, narcissistisk eller magtkynisk personlighedstype – de omfatter: manipulative tilbøjeligheder, lethed til løgn og bedrag, fravær af samvittighedsnag og empati og begær efter beundring, opmærksomhed, prestige og status.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Thomas Tanghus
  • erik riiskjær
  • Cristina Nielsen
Eva Schwanenflügel, Thomas Tanghus, erik riiskjær og Cristina Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu