Klumme

Venstre tager nederlaget på forskud med annoncer om »udsigt til en rendyrket socialistisk regering«

Dagen før valget indrykkede Venstre annoncer i Politiken og Jyllands-Posten, der forsøger at skræmme vælgere over i blå blok med et socialistisk spøgelse. Men måske vil rød/blå-skillelinjen slet ikke afgøre valget, skriver mediejournalist Lasse Jensen i dette debatindlæg
Dagen før valget indrykkede Venstre annoncer i Politiken og Jyllands-Posten, der forsøger at skræmme vælgere over i blå blok med et socialistisk spøgelse. Men måske vil rød/blå-skillelinjen slet ikke afgøre valget, skriver mediejournalist Lasse Jensen i dette debatindlæg

Ritzau Scanpix

5. juni 2019

Da jeg i går morges åbnede Politikens e-avis, var første side rød. En overskrift spurgte: »Er du socialist?«, og nedenunder stod, at »efter 18 års ansvarlig økonomisk politik er der udsigt til en rendyrket socialistisk regering med højere skatter, en lempelig udlændingepolitik og økonomisk uansvarlighed«.

Ingen afsender.

På side to – der sjovt nok var blå – lød overskriften »Eller?« og sætningen om de 18 års ansvarlighed blev gentaget og forklaret af partiet Venstres reklamebureau og underskrevet af Venstre.

Den samme annonce kunne jeg læse på side tre i Jyllands-Posten, mens jeg forgæves ledte efter den i Berlingske. Her havde Venstre valgt at indrykke en annonce for den store leder, statsministeren, på side to i stedet.

Jeg tænker, at strategerne i Venstre satser på Politiken, fordi de håber på, at der stadig er nogle tvivlere blandt den røde avis’ læsere, som måske kan lokkes over i blå blok, fordi annoncen sjovt nok inkluderer den socialdemokratiske Thorning-regering blandt de, der har ført »ansvarlig« politik.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Karsten Jensen
  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Christian Estrup
  • Thomas Frisendal
  • Kurt Nielsen
  • Werner Gass
  • Eva Schwanenflügel
  • Thomas Tanghus
Karsten Jensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Christian Estrup, Thomas Frisendal, Kurt Nielsen, Werner Gass, Eva Schwanenflügel og Thomas Tanghus anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er da ingen der kan have tillid til Vensres store leder, den lille svindler, vendekåben LLR.
Han lokker, han truer og lyver konstant om alt.

Nu udsættes vi for brandbeskatning alle sammen, ja vores muligheder bliver taget fra os, fordi der er varslet at de bredeste skuldre også skal bære med til klimapolitikken, truer denne løgner.

Husk nu at den mest solidariske betalingsform er, at man bidrager efter evne --- via skatten.

Og så er det ikke engang nødvendigt at øge skatterne, hvis bare det der skal betales også indkræves.

Det er den lille svindlers samt AFRs regeringer der har skamredet skat så alle de større skattesnydere kunne gå fri i mange år!
Hent det hjem der skyldes, så kan vi andre, der har betalt hvad vi skulle slippe lettere.

Jørn Andersen, Bent Gregersen, Karsten Lundsby, Bjarne Bisgaard Jensen, Benta Victoria Gunnlögsson, Lars Løfgren, Ib Christensen, Hans Larsen, Karsten Jensen, Steen K Petersen, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel og Cristina Nielsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Lasse Jensen :
"Det må glæde den daværende finansminister og nuværende chefredaktør på Børsen, Bjarne Corydon, at han endelig fra højeste autoritet er blevet stemplet som ansvarlig, altså blå."

Løkke fremhævede faktisk at han og Corydon havde talt sammen om betimeligheden af en SV-regering i forbindelse med lanceringen af sin 'befrielses-bog'.
Det har nok virket stik mod hensigten hos Socialdemokratiets vælgere..

Karsten Lundsby, Benta Victoria Gunnlögsson, Karsten Jensen, Steen K Petersen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Thomas Frisendal

Uden at have researchet det her, så er det vist alt sammen amerikansk arvegods: Siden 2000 var der røde stater og blå stater. Og siden ca. samme årstal var der kun 1 ideologi: Liberalismen. Socialisme, som hvis den findes alligevel, er næsten landsforræderisk og under alle omstændigheder en stor katastrofe. Og ca. siden samme årstal gik hele ventrum-højre over til den amerikanske diskurs Thatcher - Blair - et antal Rasmusserner, Corydon osv. Politik er jo også styret af markedskræfter, så derfor skal man løbe justerende sine fortællinger som reaktion på vælgernes opfattelse af andres budskaber.... Hvordan kommer vi ud af det morads?

Karsten Lundsby, Karsten Jensen, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Karsten Jensen

Det der er det værste, Løkke mener ikke at han lyver og han føre den bedste politik
kommunalreformen har gjort alt godt og billigt. alt er blevet grønt der vor der var Krat
og uorden, der er der nu plane pæne grønne Græsplæner

Mange dansker venter på, at kaospiloten går fra borde