Klumme

Over 3.000 drab på en måned vidner om, at Mexico er et land i krig med sig selv

Det tyder på, at 2019 bliver et nyt rekordår for antallet af drab i Mexico. Krigen mod narko, der blev erklæret i 2006, har gjort både narkokartellerne og de væbnede styrker mere onde og brutale end nogensinde, skriver antropolog María Fernanda Arellanes Arellanes fra Mexico City i dette debatindlæg
I dag er narkokartellerne så onde og brutale som nogensinde, skriver María Fernanda Arellanes Arellanes. Her er en lille figur af narkotikabaronen El Chapo.

I dag er narkokartellerne så onde og brutale som nogensinde, skriver María Fernanda Arellanes Arellanes. Her er en lille figur af narkotikabaronen El Chapo.

Pedro Pardo

27. juli 2019

Med 3.150 drab blev juli 2018 den voldeligste måned i de 21 år, de mexicanske sikkerhedsmyndigheder har ført pålidelige statistikker. Ikke overraskende blev 2018 da også udnævnt til det mest voldelige år i Mexicos nyere historie. Nu tyder foreløbige statistik fra første halvår af i år på, at 2019 vil slå den rekord.

Datamaterialet er endnu usikkert, og nogle menneskeretsorganisationer når frem til andre tal. Men den gruopvækkende statistik har også i år skabt overskrifter – også i Danmark.

Mindre opmærksomhed har der været om voldens historiske baggrund, og om hvordan den har ændret det mexicanske samfund.

Jeg er selv vokset op i en af de fattigste og mest voldelige bydele i Mexico City. Voldskriminalitet har jeg altid haft tæt inde på livet. Ikke desto mindre er det for mig og andre mexicanere indlysende, at voldskriminaliteten har ændret sig til det klart værre med krigen mod narko.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Anders Reinholdt
  • Claus Nielsen
  • Tommy Clausen
  • Johnny Christiansen
David Zennaro, Anders Reinholdt, Claus Nielsen, Tommy Clausen og Johnny Christiansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Tommy Clausen

Vold avler vold, hele tiden....hele tiden, det kan kun stoppes med gensidige samtaler, og en humanistisk indstiling.