Læserbrev

Arbejdsgiverne må holde op med at stirre sig blinde på lediges fødselsdato

Hvis arbejdsgiverne ønsker mere kvalificeret arbejdskraft, er en del af løsningen ganske simpel: Ansæt flere ældre, skriver næstformand i HK Stat, Peter Raben, i dette debatindlæg
5. juli 2019

Arbejdsudbuddet skal øges.

Det understreger både arbejdsgiverorganisationer, borgerlige partier og ikke mindst De Radikale i regeringsforhandlingerne.

Men som Information skriver den 25. juni, kan det blive svært at hæve arbejdsudbuddet i væsentligt omfang.

Alle gængse metoder er stort set anvendt. Der er dog et ganske simpelt middel til at løse en del af arbejdskraftmanglen: Arbejdsgiverne må holde op med at stirre sig blinde på fødselsdatoen.

For nylig talte jeg som næstformand i HK Stat med et medlem, der var blevet fyret fra en statslig arbejdsplads på grund af besparelser. Efter to års ledighed er han nu røget på kontanthjælp. Han er velkvalificeret, har løbende uddannet sig og været innovativ.

Som ledig har han søgt stillinger bredt på både private og offentlige arbejdspladser uden held. Ofte har han fået mail med afslag om eftermiddagen, selv om ansøgningen var sendt om morgenen.

Årsagen er formodentlig alderen. Han er i slutningen af 50’erne. Generelt er ledigheden blandt HK’ere ikke voldsomt stor – kun de ældre og de unge har en større ledighedsprocent.

Lad dem nu komme i betragtning til et job.

Peter Raben er næstformand i HK Stat

En ny S-ledet regering stiller sig selv en overordentlig vanskelig opgave, hvis den vil forsøge at hæve arbejdsudbuddet med 30.000 personer. Det vurderer økonomer over for Information.
Læs også
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Christian Mondrup
  • Carsten Mortensen
  • Jane Jensen
  • Lise Lotte Rahbek
Eva Schwanenflügel, Christian Mondrup, Carsten Mortensen, Jane Jensen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu