Læserbrev

Debatten om Martin Rossen er borgerligt spin

Medier som Information bør ikke overgive sig til det borgerlige spin om Martin Rossen. Det er ikke et stort demokratisk problem, bare nødvendig politik, skriver Dick Webb i dette debatindlæg
Debat
9. juli 2019

Jeg er skuffet over Information. Over den måde, I har hoppet med på den verserende historie om Mette Frederiksens ansættelse af Martin Rossen som et større demokratisk problem.

For embedsværket er ikke en abstrakt størrelse, men en term, der bruges til at betegne den magt, der udøves af nogle ganske bestemte personer – de øverste lag i departementernes hierarki.

Disse mennesker har ofte på grund af deres baggrund og livsvilkår en indgroet borgerlig tendens og tilgår nødvendigvis deres ressortområde med overvejende borgerlige værdier og verdenssyn.

Uden at drage embedsværkets såkaldte neutralitet eller deres loyalitet i tvivl er det indlysende, at det vil være nemmere for embedsmænd at betjene politikere på en positiv og befordrende måde, hvis deres grundsyn på verden og politik stemmer overens med deres egne.

Det ville være naivt – og fatalt – for en socialdemokratisk regering at ignorere dette faktum. Det ville være dumt af dem ikke at gøre noget ved det.

Al den snak om demokratisk ansvarlighed er noget blændværk, som borgerlige medier har pakket sagen ind i, sådan at angrebet fremstår som et forsvar for demokratiets kerneværdier i stedet for et forsøg på at miskreditere regeringen, inden den kommer i gang.

Frederiksen vil stå til ansvar over for Folketinget og vælgerne, uanset om hun træffer beslutningerne alene eller efter dialog med en rådgiver, uanset om rådgiveren får oplysninger om det politiske arbejde i udvalgene direkte eller refereret.

Jeg er skuffet over, at Information, som jeg anser som en af de få reflekterende stemmer i mediebilledet, kolporterer historien ukritisk videre, og jeg er bekymret over fremtiden, hvor succesen med at frembringe denne historie uden modsigelse må give oppositionen blod på tanden.

De kunne ikke vinde valget, men de kan håbe på at vinde mediekrigen – især hvis der ikke er nogen i medieverdenen, der står imod.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Steffen Gliese

Lige akkurat.

Karsten Lundsby, Werner Gass, Jørgen Lissner, Marianne Stockmarr, Dorte Sørensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Claus Bødtcher-Hansen, Anina Weber og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Jeps, medierne er ofte for ukritiske.
Det er lige efter spin-manualen at anklage en ny regering for at være antidemokratisk..

Karsten Lundsby, Anina Weber, Steffen Gliese, Anker Heegaard, Marianne Stockmarr og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Helle Lorenzen

https://www.dr.dk/nyheder/politik/garvet-eks-departementschef-revser-loe...
Jørgen Rosted, tidligere departementchef havde denne relevante kommentar til DR forleden...

Karsten Lundsby, Anina Weber, Steffen Gliese, Werner Gass, Jørgen Lissner, Marianne Stockmarr, Johnny Christiansen, Dorte Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Ruth Knudsen

Nu har jeg aldrig hørt om Dick Webb, men jeg checkede LinkedIn og kan se at han er en pensioneret lektor ved Århus Akademi, som er et slags handelsgymnasium. Jeg tillægger derfor ikke hans synspunkter nogen særlig værdi. Mht Jørgen Rosted, så gentager han i DR komentaren blot hvad han tidligere har skrvet i sin bog, Hvem har Ansvaret, og det gør det jo ikke mere rigtigt. Den bedste analogi - historien gentager sig - er Struensee og Caroline Mathilde. Lad os se hvor længe Martin Rossen og Mette F holder om om der kommer børn ud af det.

Ruth Knudsen

Errata: værdi, fordi han ikke har forstand på hvad han taler om. DR kommentaren. analog. holder og om der

niels astrup

Talte med en socialdemokrat forleden - højt nok oppe til at hendes/hans mening er interessant her - om lige netop denne sag. Analysen: Nu er der da ikke mere at tage sig til for de aktive i partiet. Nu er al magten koncentreret på Slotsholmen og partiforeningerne er reduceret til "plakatopsættere i valgkampen".

Chris Ru Brix

@Ruth Knudsen: Han fremlægger et synspunkt, som jeg tror vi er mange fra Socialdemokratiet og ud mod venstre, som er enige med ham i. At du så personligt mener at han ikke har meget forstand og han synspunkt er af liden værdi, giver jeg ikke meget for.

Karsten Lundsby, Anina Weber, Steffen Gliese, Herdis Weins, P.G. Olsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

Ja, og Dick Webb's indlæg er Socialdemokratisk propaganda.

Ruth Knudsen

Det er en cadeau til Socialdemokratiet at det meste af Danmarks befolkning er blevet hjernevasket med socialdemokratiske ideer, i den grad at selv højrefløjspartier fører socialdemokratisk politik. ikke fordi de nødvendigvis vil, men de er nødt til det fordi det forventes af befolkningen, altså vælgerne. Men som Margaret Thatcher sagde, så er problemet med socialisme at før eller senere løber man tør for andre folks penge. Og det er ved at ske nu. Man ser det tydeligt i det begyndende sammenbrud i offentlige institutioner og tjenester såsom ældreforsorg, børneforsorg, undervisning, sundhedsvæsenet, politiet osv osv. Det bliver interessant at se hvor Martin Rossen og Mette F skal finde midlerne til at finansiere alt det som de gerne vil tvinge igennem uden at skære ned på noget andet.

Chris Ru Brix

Det er da en fuldstændig absurd og realitetsforladt udtalelse, set i betragtning en procent af en procent af verdens befolkning, sidder på over halvdelen af verdens kapital. Det kan man da for alvor kalde for at der er nogen der nyder det søde liv for" andre folks penge." Man kunne jo starte med at tage pengene der.

Karsten Lundsby, Eva Schwanenflügel og Anina Weber anbefalede denne kommentar

"Som et nyt indspark i den politiske debat uddanner tænketanken Cepos en digital hær af unge, der skal forkynde den borgerlig-liberale sag. De skal gøre det ud for et efterslæb i den politiske debat på nettet, lyder opdraget." skrev Berlingske den 09. december 2018. Mon disse internetkrigere med deres enkle budskaber allerede er her? Tænkte jeg i går aftes kl. 20:45.

Nu har jeg aldrig hørt om Ruth Knudsen, selv om jeg checkede LinkedIn. Jeg tillægger derfor ikke hendes synspunkter nogen særlig værdi, andet end at hendes bidrag til kommentarsporet, semantisk og ideologisk kunne selv Christopher Arzrouni ikke skrive bedre.

Chris Ru Brix, Karsten Lundsby og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Ja, udtalelsen er absurd.
Især set i lyset af, at den nuværende situation mht nedsmeltningen i det offentlige, netop er resultatet af den borgerlige regerings dispositioner.
Trolls are everywhere.. Beware.

Frede Jørgensen

Anina Weber 18:10

Jeg er uenig md Ruth.

Jeg checkede lige Anina - og det ser sgu ikke for godt ud.