Kommentar

Firmaet bag Marlboro: Det skal være slut med cigaretter i senest 2030

Tobaksvirksomheden Philip Morris støtter regeringens planer om blandt andet højere afgifter på cigaretter. Ifølge dem skal Danmark være det første røgfrie land i verden, men det vil kræve en dialog og et samarbejde med industrien, for afgifter og oplysningskampagner kan ikke stå alene, skriver firmaets kommunikationschef Charlie Stjerneklar i dette debatindlæg
En mand ryger en smøg på Toga Øl & Vinstue i København.

En mand ryger en smøg på Toga Øl & Vinstue i København.

Sofie Amalie Klougart

18. juli 2019

Højere afgift på cigaretter og flere tiltag mod rygning. Sådan lyder budskabet fra landets nye sundhedsminister, Magnus Heunicke (S), helt i tråd med regeringens forståelsespapir ’Retfærdig retning for Danmark’.

Det budskab støtter vi i Philip Morris. Her har vi truffet en beslutning, der indebærer, at vi dedikerer os til at skabe en røgfri fremtid. Det er en fremtid, der ikke inkluderer cigaretter, og vi ønsker at indfri målet hurtigst muligt.

Som ministeren rigtigt har bemærket, så er der flere danskere, der ryger i dag. Ifølge Sundhedsstyrelsens opgørelse over danskernes rygevaner er der desværre sket en markant stigning i antallet af danske rygere de seneste to år. Dette skal ses i lyset af årtiers forsøg med forbud, prisstigninger og advarsler.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Nis Jørgensen

Jeg troede sgu det var en Yes Men-sympatiaktion, indtil jeg fik googlet Charlie Stjerneklar.