Folk

FOLK

Debat
2. juli 2019

Øjvind Hesselager

For tre uger siden tog chefredaktøren for Fagbladet Journalisten en frivillig pause fra Twitter på grund af en uheldig kritisk hentydning til danske mediers dækning af Henrik Sass Larsen. Fredag blev han så frivilligt fyret af Journalistforbundet for noget helt andet.

Lars Werge

Journalistformanden siger i en pressemeddelelse, at det var på grund af Øjvinds ’journalistisk kompromisløse linje’, der havde ’slidt på relationen’. Men at det kunne tolkes som et angreb på bladets pressefrihed er ’100 procent forkert’, skriver Lars Werge på Facebook.

Misforståede midaldrende mænd

Sagen har nu fået Lars Werge til at sige op, mere eller mindre frivilligt, i selv samme opslag på Facebook. Han føler sig meget misforstået, måske lidt ligesom Øjvind. Ingen af dem vil i øvrigt give kommentarer ud over deres SoMe-opdateringer. Meget åbent.

Sociale medieludere

Alt imens spørger man sig undrende, om ikke der var vigtigere ting at se til som for eksempel den nye regerings planer om at øge tilliden til medierne? Man kunne begynde med en lille opfordring til deres efterfølgere: Gider I pisse af de sociale medier og passe jeres arbejde!

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her