Folk

FOLK

20. juli 2019

Syndere

Hvilken dansk avis kan finde på at bringe en leder, der har overskriften: »Synd er en civiliserende faktor – Historieløst at afskaffe syndsbegrebet i kirke og samfund«? Ja, hep, rigtigt gættet: Syndens venner er at finde i redaktionslokalerne på Kristeligt Dagblad.

Syndsforsvarere

På et næsten svimlende filosofisk niveau hedder det i Kristeligt Dagblads forsvar for synden: »Selv hvis kristendommen ikke fandtes, ville der stadig være brug for et syndsbegreb. Ideen om, at mennesket er syndigt, er på et fundamentalt niveau civiliserende.«

Skamfølere

I en artikel om synd i samme avis siger sognepræst Kristian Bøcker, at det er et problem, hvis vi er på vej til at skille os af med tanken om mennesket som synder. For det afskaffer ikke den skyld og skam, som mange kan føle. Sandt. Skam laves der tv-serier om.

Afstraffede

Sognepræst Kristian Bøcker forklarer om syndens forfald: »Hvis folk bliver syge, ser de det ikke som Guds straf for synd, som man måske engang gjorde, men i stedet som en straf for ikke at have levet sundt og harmonisk. Det gør mennesker dybt ulykkelige.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu