Folk

FOLK

Debat
23. juli 2019

Juliane Preisler

Tillykke til dansk litteraturs svar på Margueritte Duras, der i dag fylder 60. Som forbilledet er hendes styrke at skrive koncist om menneskers følelsesliv og gøre sprog til medium for lidenskab, længsler, smerte og fortvivlelse.

Gretha Thunberg

Klima-Pippi gæster i dag Frankrigs nationalforsamling, inviteret af det grønne tværpolitiske netværk ’Accéllérons’. Besøget boykottes af højredeputerede, der kalder Gretha for en ’apokalypseguru’, der ’fortjener Nobelprisen i frygt’.

Mikkel Andersson

Valgresultatet gør stadig ondt på danske borgerlige, der end ikke synes i nærheden af et nyt fodfæste. ’Det borgerlige Danmark en rygende ruinhob’, skriver denne debattør i Berlingske Tidende og kræver Løkkes afgang som partiformand.

Egander Skov

En anden borgerlig meningsdanner supplerer i samme borgerlighedens hoforgan med et lignende mistrøstigt skudsmål: ’Det borgerlige projekt er et vanrøgtet hus. En forfalden kasse godt på vej til at blive et håndværkertilbud’.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her