Folk

FOLK

Debat
1. august 2019

Niqab-bærere

I dag har tildækningsforbuddet stået ved magt i et år. 23 bøder er udskrevet til lovbrydere. I dagens anledning maner tildækningsaktivister fra gruppen ’Kvinder i dialog’ til landsomspændende civil ulydighed.

Burka-bærere

Hel-tildækkede deltagere i dagens demo bryder dog ikke nødvendigvis loven, idet de kan påkalde sig undtagelsesbestemmelsen om ’anerkendelsesværdige formål’. Et sådant kunne være ytringsfriheds-aktivistisk meningstilkendegivelse.

Bernie Sanders

Demokraternes slagfærdige bedstefarkandidat er 77 år, men de unge kan lide ham. Blandt de mest hengivne fans er den populære 26-årige Bronx-rapper Cardi B, der til en kampagnevideo har interviewet Sanders i en manicure-salon i Detroit.

Jair Bolsonaro

Brasiliens præsident aflyste i sidste uge med kort varsel sit møde med Frankrigs udenrigsminister, Jean-Yves Le Drian, på grund af en ’frisøraftale’. Mødets diskussionsemne var miljø- og klimapolitik forud for COP25 i Santiago.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her