Folk

FOLK

13. juli 2019

Kammerjægere

En kammerjæger var førhen den folkelige betegnelse for en person, der levede af at udrydde utøj i soveværelser. Med den stigende hjemlige hygiejne var professionen i en årrække uddød. Uhyggeligvis har den de senere år fået et comeback. Årsag: globaliseringen.

Rejsende

Hvis man antræffer bidende smådyr på overnatningsetablissementer i den engelsktalende verden, skal man alarmere personalet om bed bugs. Sker det her i landet, er den rette betegnelse – ifølge dansk-ordbøger – sengelus eller væggelus. På latin: Cimex lectularius.

Alpinister

Væggelus har nu nået en sådan udbredelse, at The Guardian kan oplyse, at Tysk Alpin Klub har indført regler for deres bekæmpelse. Herunder, at gæster i alpehytter om natten skal anbringe deres baggage i særlige sække for at forhindre, at dyrene kravler ud.

Mikrobrugere

Feriehytten Münchner Huset, der ligger i en højde af 2.964 meter og oven for Zugspitze-bjerget på den tysk-østrigske grænse, har grebet til den ekstreme foranstaltning at kræve, at dens gæster kommer deres soveposer i mikroovnen – for at dræbe udyrene.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Oluf Husted
  • Eva Schwanenflügel
Oluf Husted og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu