Folk

FOLK

Debat
13. juli 2019

Kammerjægere

En kammerjæger var førhen den folkelige betegnelse for en person, der levede af at udrydde utøj i soveværelser. Med den stigende hjemlige hygiejne var professionen i en årrække uddød. Uhyggeligvis har den de senere år fået et comeback. Årsag: globaliseringen.

Rejsende

Hvis man antræffer bidende smådyr på overnatningsetablissementer i den engelsktalende verden, skal man alarmere personalet om bed bugs. Sker det her i landet, er den rette betegnelse – ifølge dansk-ordbøger – sengelus eller væggelus. På latin: Cimex lectularius.

Alpinister

Væggelus har nu nået en sådan udbredelse, at The Guardian kan oplyse, at Tysk Alpin Klub har indført regler for deres bekæmpelse. Herunder, at gæster i alpehytter om natten skal anbringe deres baggage i særlige sække for at forhindre, at dyrene kravler ud.

Mikrobrugere

Feriehytten Münchner Huset, der ligger i en højde af 2.964 meter og oven for Zugspitze-bjerget på den tysk-østrigske grænse, har grebet til den ekstreme foranstaltning at kræve, at dens gæster kommer deres soveposer i mikroovnen – for at dræbe udyrene.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her