Læserbrev

Forbrugerne kan ikke fravælge Nets, så det må medarbejderne gøre – sig op!

Netsledelsens grådighed overstiger fantasien. Desværre kan forbrugerne ikke fravælge Nets’ ydelser på grund af det monopol, de har fået af staten. Derfor er sidste udvej for at sige fra, at medarbejderne siger op, skriver salgsdirektør Martin Eiler i dette debatindlæg
I 2016 betød en børsnotering, at værdien i virksomheden blev sat til 30 milliarder kroner. Dette udløste enorme gevinster til cirka 70 ledende medarbejdere. Den øverste chef, Bo Nilsson, fik en personlig aktiegevinst på mere end 500 millioner kroner. Og tidligere i år i år kunne dagbladet Børsen afsløre et nyt bonusprogram med cirka 60 chefer som deltagere. Det udløste igen en debat om grådighed i erhvervslivets top.

I 2016 betød en børsnotering, at værdien i virksomheden blev sat til 30 milliarder kroner. Dette udløste enorme gevinster til cirka 70 ledende medarbejdere. Den øverste chef, Bo Nilsson, fik en personlig aktiegevinst på mere end 500 millioner kroner. Og tidligere i år i år kunne dagbladet Børsen afsløre et nyt bonusprogram med cirka 60 chefer som deltagere. Det udløste igen en debat om grådighed i erhvervslivets top.

Charlotte de la Fuente

Debat
15. juli 2019

Forleden dag faldt jeg over en jobannonce fra virksomheden Nets. Jeg tror selv, at jeg ville være kvalificeret til at komme i betragtning til stillingen, men jeg tænkte samtidigt også på, hvordan stemningen hos Nets-medarbejdere må være i disse dage.

Selv om jeg ikke kender alle detaljer omkring Nets’ øverste ledelses exorbitante bonusprogram, havde jeg simpelthen ikke lyst til at skulle arbejde i et sådan miljø, hvor al etik ophører, og hvor grådigheden overstiger fantasien.

Kan man som medarbejder tillade at virksomheden, man arbejder for, udøver en uforsvarlig ledelse, som både er stærkt umoralsk og i Nets’ tilfælde stjæler fra fællesskabet?

Kan man som medarbejder, vel vidende Nets planer om at udbetale gigantiske pengesummer i milliardstørrelsen til virksomhedens øverste ledelse på baggrund af et statsligt monopol, hvor formuen er optjent på fællesskabet Danmarks vegne, fortsat arbejde i virksomheden? Vil man arbejde for virksomheder, som er lig russiske oligarker?

Vi kan som danske forbrugere ikke fravælge Nets, da vi ikke har noget alternativ. Vi kan ikke lade være med at benytte digitale transaktioner til at overføre vores penge, når vi handler, og vi kan ikke fravælge digitale services som NemID, da det er lovpligtigt at benytte i Danmark.

Men vi kan bede medarbejdere hos Nets om at søge nyt job, og vi kan hjælpe eksisterende medarbejdere hos Nets til at komme i job andetsteds ved at tage medarbejderne til samtale, når de søger nyt job.

Staten og de danske banker har opbygget en gigant i form af Nets. På overfladen ligner Nets en privat virksomhed, men over tid har de tilranet sig opgaver for staten, som aldrig burde have været placeret hos dem.

Der er ikke politisk opbakning til at lovgive anderledes og stoppe Nets altdominerende magt over kritisk dansk infrastruktur, så derfor kan vi nu kun bede Nets’ medarbejdere om, at de udviser respekt over for nationen Danmark og forlader deres stillinger. Det er den eneste reelle udvej, hvis vi danskere skal stå sammen og sætte en grænse for, hvad vi vil acceptere på fællesskabets vegne.

Sig dit job op hos Nets og søg nyt. I er dygtige mennesker, og der er mangel på jer hos respektable virksomheder.

Martin Eiler er salgsdirektør

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Troels Ken Pedersen

Jo, altså, et stykke hen ad vejen. Men at forvente at Nets af moralske årsager ikke skulle kunne fylde kontorerne, og derfor vil trække hovedet ud ad r*ven, forekommer ikke realistisk. Hvis der realistisk set skal ske noget, kommer det til at være ad politisk vej, hvor forargelse over grovæderi på baggrund af monopol-virksomhed skaber grobund for politisk handling.

Det forekommer ikke realistisk med en politisk løsning lige nu, hvor Venstre og Socialdemokratiet tilsammen sidder på et flertal i Folketinget, men med nok skandale, og måske et valg eller to, har vi da lov til at håbe at der kunne opstå politisk flertal for at tage det finansielle infrastruktur-monopol tilbage fra banditterne i Nets.

Morten Lind, Margit Lund Christensen, Estermarie Mandelquist, Mads Berg, Lise Lotte Rahbek, Karsten Lundsby, Peter Beck-Lauritzen, Ole Frank, Marianne Stockmarr, Klaus Lundahl Engelholt, Birte Pedersen, Bjarne Andersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Tommy Clausen, Thomas Tanghus og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

"Der er ikke politisk opbakning til at lovgive anderledes og stoppe Nets altdominerende magt over kritisk dansk infrastruktur.."

En opgave for støttepartierne.
Pres på for at fratage Nets monopolet, og forbyd topchefernes sindssyge bonusser.
OG STOP SÅ PRIVATISERINGEN AF VORES FÆLLESEJE!!

Morten Lind, Margit Lund Christensen, John Poulsen, Estermarie Mandelquist, Per Torbensen, Randi Christiansen, Ete Forchhammer , Jacob Johansen, Niels Borre, David Zennaro, Tom Andreæ, olivier goulin, Peter Hansen, Hans Larsen, Kim Houmøller, John Damm Sørensen, Heidi Larsen, Lise Lotte Rahbek, Karsten Lundsby, Erik Karlsen, Mads Glud, Martin Rønnow Klarlund, Torben Ethelfeld, Christian Mondrup, Peter Beck-Lauritzen, Rolf Andersen, Ole Henriksen, Torben Arendal, Jesper Sano Højdal, Gert Romme, Lisbeth Glud, Pia Nielsen, Jørgen Dahlgaard, Espen Bøgh, Lars Løfgren, Minna Rasmussen, Carsten Munk, Marianne Stockmarr, Birte Pedersen, Troels Ken Pedersen, Ib Christensen, Carsten Mortensen, Michael Waterstradt, Bjarne Andersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Tommy Clausen, Thomas Tanghus, Trond Meiring og Tue Romanow anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er også kommet frem at de privatiserede elselskaber - også fhv DONG, nu Ørsted - i en årrække har taget overpris for strøm hos deres kunder med en smart finte.

https://www.dr.dk/nyheder/penge/elselskaber-kommer-under-lup-mulige-over...

Er Information på sagen?

John Poulsen, Estermarie Mandelquist, Mads Berg, Randi Christiansen, David Zennaro, Karsten Lundsby, Martin Rønnow Klarlund, Peter Beck-Lauritzen, Ole Frank, Espen Bøgh, Minna Rasmussen, Marianne Stockmarr, Birte Pedersen, Michael Waterstradt, Bjarne Andersen, Tommy Clausen og Thomas Tanghus anbefalede denne kommentar
Ib Christoffersen

I bund og grund er det jo penge som danskerne betaler. Underligt politikerne ikke ønsker at få fingrene i alle de penge. Men det er nok fordi det er så mange penge at de end ikke kan forestille sig hvad det er. Så hellere plukke den nedre middelklasse lidt mere i skat og høve pensionsalderen for dem der er udslidt, så de dør før de skal have.

John Poulsen, Estermarie Mandelquist, Mads Berg, Per Torbensen, Kim Houmøller, Lise Lotte Rahbek, Karsten Lundsby, Tue Romanow, Martin Rønnow Klarlund, Peter Beck-Lauritzen, Thomas Tanghus, Ib Christensen, Jesper Sano Højdal, Gert Romme, Ole Frank, Minna Rasmussen, Carsten Munk, Marianne Stockmarr, daniel malcus, Birte Pedersen, Eva Schwanenflügel og Michael Waterstradt anbefalede denne kommentar

Så meget for frit valg - ha,ha. Jeg efterlyser det gamle postgiro. Det var et guldæg som dumme politikere solgte for en slik. Så ville vi i øvrigt også være bedre sikret når næste finanskrise indtræffer. Det er to fluer med et smæk.

Her er et link til et gammelt debatindlæg fra 1997 om "Det store tyveri" . Næsten inden verden gik amok.
https://www.information.dk/debat/1997/12/store-tyveri

Hvad der driver dem er en gåde. Er det egeninteresser - karrieremuligheder? For der er intet fornuftigt set udfra befolkningens interesser. Det er kun den øverste 1% s interesser. Hvad motiverer dem til at være sådan nogle store røvhuller over for resten? Hvad er deres begrundelse?

Danskerne er nok bare alt for naive og tillidsfulde for denne verden. De lader sig blive taget i røven gang på gang. Måske det ikke er politikerne der er dumme. Konsekvenserne udebliver.

Lars Løfgren, John Poulsen, Egon Stich, Estermarie Mandelquist, Mads Berg, Bjarne Andersen, Randi Christiansen, Karsten Lundsby, Peter Beck-Lauritzen, Niels Duus Nielsen, Rolf Andersen, Thomas Tanghus, Liselotte Paulsen, Ib Christensen, Troels Ken Pedersen, Ole Frank og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Hvis det er den eneste aktionsform der skal redde os, at bede folk sige deres job op, så er vi fucked.
Atomiseret som enkeltindivider kommer vi ingen vejne. Vi skal organisere os ellers kommer vi ikke langt.
Demokrati og gennemsigtighed på arbejdspladsen. Hvis det bliver tilgængeligt hvad folk tjener og får i bonusser kunne det - jeg ved det ikke - men måske udgøre et socialt pres og give røde ører i øjenhøjde. Man kunne kræve at ledelsen skulle møde op og fortælle deres medarbejdere hvorfor de skal have de store lønninger og bonusser. Måske et nyt område for fagforbundene - de lever i romantikkensverden hvor aktionerne bestod i at strejke og demonstrere - de virkede engang men de har slet ikke samme effekt længere. Folk sidder i hus til halsen eller betaler af på gæld. De har hverken råd til at strejke eller miste deres job. Det er jo en af sidegevinsterne ved at forgælde folk, så ved man hvor man har dem.

John Poulsen, Estermarie Mandelquist, Michael Waterstradt, Mads Berg, Bjarne Andersen, Jacob Johansen, David Zennaro, Nis Jørgensen, Lise Lotte Rahbek, Karsten Lundsby, Martin Rønnow Klarlund, Peter Beck-Lauritzen, Niels Duus Nielsen, Thomas Tanghus, Eva Schwanenflügel, Ib Christensen, Troels Ken Pedersen og Ole Frank anbefalede denne kommentar

Det er fællesskabssamfundet som socialdemokraterne med flere skabte i forrige århundrede, ser har vist sig yderst levedygtigt for flest mennesker, og har samlet borgerne om den historie, af vi betaler skat til de fælles goder som samfundet anvender skattepengene på, der gør det til noget helt unikt.

Udbygningen af alle de fælles goder, - veje, sygehuse, kollektiv trafik, beredskab, politik retsvæsen uddannelse osv. der har båret Danmark frem internationalt i lighed med mange andre I-lande i verden, og givet mange en mulighed for at gøre sig gældende individuelt samtidig.

Staten stjæler ikke folks skattepenge, men fordeler dem for at skabe et velfungerende samfund, der tager ansvaret for alle borgerne og deres fremtid, - såvel de raske som de syge, de kloge som de mindre kloge, så flest mulig kan live et ordentlig liv i samfundet, - uden en nedværdig tiggerstatus er det liv som liberalisterne tilbyder.

Det er de historier som skal fortælles i modsætning til liberalismen teser og dogmer af selvforherligelse som fortælles.

- Det samfund som de liberale regeringer i dette årtusinde har gjort alt for at nedrive og ødelægge i mest muligt omfang, - og det er sket af politiske mennesker der selv har fået en statslig betalt højere uddannelse, - som deres forældre nok ikke ville have været i stand til at betale selv.

Fortidens liberale politikere forstod dette til fulde fra midten af forrige århundrede, - men desværre er deres erkendelse ikke gået i arv.

Lars Løfgren, Estermarie Mandelquist, Mads Berg, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Salg af infrastruktur og statsdrevne virksomheder er tyveri fra danske statsborgere. Burde ikke kunne lade sig gøre. NETS aktiviteter er et statsanliggende. Disse aktiviteter burde ligge, ex. i Nationalbanken, da danske banker er private og derfor også kan opkøbes af udlændinge. Gebyrerne til NETS må være uhyrlige, monopol-baserede, siden NETS kan generede så store bonusser til ledelsen! Gad vide, hvad de betaler til samfundet/i skat, i DK? Tænker staten godt kunne bruge disse mia. mere fornuftigt end NETS-lederne!
PS: hvordan kan jeg undgå at støtte NETS?

Randi Christiansen, Lars Løfgren, Carsten Munk, John Poulsen, Estermarie Mandelquist, Bjarne Andersen, Per Torbensen, Eva Schwanenflügel, Thomas Tanghus, Lise Lotte Rahbek, Karsten Lundsby, Tue Romanow og Martin Rønnow Klarlund anbefalede denne kommentar
Bjarne Jørgensen

Apropos topskat, hvis man kan indføre mindsteløn, kan man jo også indføre højesteløn. Dvs. beskatte enhver personlig indkomst over et bestemt beløb med 100%.

Randi Christiansen, John Poulsen, Peter Beck-Lauritzen, Estermarie Mandelquist, Mads Berg, Eva Schwanenflügel, Hans Larsen, Ib Christensen og Martin Rønnow Klarlund anbefalede denne kommentar
Ib Christensen

Er der nogen der kan huske hvornår vi sidst har hørt noget om at venstre står for fri konkurrence?

Ib Christoffersen, Carsten Munk, Peter Beck-Lauritzen, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, olivier goulin, Tue Romanow og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Ib Christensen

Det er jo netop topskatten der har gjort danmark til det land det var.
Topskatten gjorde, at dem der ikke kunne få nok, fandt ud af de ikke kunne få nok. På den måde voksede der ikke store monopoler op her i landet. Og der var plads til flere aktører på det samme marked. Ærligheden blev også bevaret ved at svindlerne ikke snød så meget, for så ville skattefar bare få en del af kagen, mens hele risikoen lå hos svindleren.

De "liberales" hærgen i dette årtusinde har ophævet nytte effekten af topskatten. Og i dag kniber det med den fri konkurrence, monopoler vokser frem og svindlerne er blevet mere modige og grådige.
Og de liberale politiker holder hånden over dem, og kalder deres grådighed og svindel for frihed.

Lars Løfgren, Ib Christoffersen, Peter Beck-Lauritzen, Mads Berg, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Carsten Munk, Carsten Svendsen, Tom Andreæ, Kim Houmøller, Tue Romanow, Lise Lotte Rahbek og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Nets er endnu et eksempel på at privatisering kun tjener ét formål - At hive penge ud af lommerne fra de mindre bemidlede og give dem til de, som i forvejen har alt alt for meget. Endnu et eksempel på, at de der har for meget lever bekvemt af andre folks penge.

Lars Løfgren, John Poulsen, Peter Beck-Lauritzen, Mads Berg, Bjarne Andersen, Per Torbensen, Eva Schwanenflügel, Jens Wolff, Thomas Tanghus, olivier goulin, Peter Hansen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Peter Hansen

Hvordan kan en nyttig folkeservice som nets overhovedet være blevet til en privatejet malkemaskine, der fuldstændig kan misbruges ud i det ekstreme?

Nets burde være under nationalbanken, deres samfundsnyttige systematiske håndtering af folks betalinger spare samfundet for rigtig mange penge!

En anden bemærkelsesværdig ting er, hvorfor er det, at staten sælger alle de statslige selvskaber som giver overskud, samtidigt med at de beholder dem der giver underskud?

Resultatet af dette er, at det er den lille mand der i begge tilfælde kommer til at betale for dette, f.eks. højere billetpriser i den offentlige transport, og det samme når f.eks. nets er privatejet og grådigheden kommer til at herske, så er det også menig mand der skal spæde i kassen, i begge tilfælde bliver det kun dyrere at være danske.

Lars Løfgren, Peter Beck-Lauritzen, Mads Berg, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Randi Christiansen, Carsten Munk, Lise Lotte Rahbek og Thomas Tanghus anbefalede denne kommentar
olivier goulin

Nets, Dong, TDC - og listen fortsætter med virksomheder, jeg nkap nok kender.
Altsammen kun muliggjort af en 'korrupt' erhvervslobby i det danske folkestyre.
Jeg nævner ingen partibogstaver

/O

Lars Løfgren, Peter Beck-Lauritzen, Mads Berg, Bjarne Andersen, Per Torbensen, Eva Schwanenflügel, Randi Christiansen, Peter Hansen, Flemming Berger og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
torben - nielsen

Inden der kammes helt over i forargelse over NET’s, vil jeg fortælle lidt om NET’s.

NET’s havde en forløber som PBS, eller Pengeinstitutternes BetalingsService, som er oprette af bankerne og sparekasserne i fællesskab.

NET’s har aldrig været nogen offentlig virksomhed, NET’s har hele tiden været et privat selskab.

I dag driver NET’s Nemid, dankortet og betalingsservice.

Hvis man vil undgå NET’s, så må man gå over til kontanter, udenlandske betalingskort eller MobilePay.
Betalingsservice kan afbestilles og så betaler man blot de enkelte girokort.

Helt at undgå NET’s, kan man nok ikke, hvis man stadigvæk vil benytte Nemid.

Henrik Bjerre

Personlig er jeg langt mere grådig end alle de NETS-ansatte tilsammen, men desværre også langt dummere.

Ib Christensen

Grådig og dum.
Har fordomme om at de er Blå blogs målgruppe. Det er jo der man smilende står for "de kloge narre de mindre kloge!"

Peter Hansen

@Torben - Nielsen

Nej, du kan ikke bare gå over til mobilepay osv. For så trækkes pengene ikke på din budgetkonto, men på din forbrugs/lønkonto, og det er sgu noget uorden!

PBS var rigtig nok under bankerne, men ligesom Dankortet osv. Under strikse statslige restriktioner. De synes ikke længere, at eksistere for nets. Der er jo absurd, at jeg skal betale 6-10 kr hver gang jeg skal betale til et eller andet fast hver måned, el, teleselskab, internet, varme, vand osv. det kan hurtigt blive kr. 60-100 om måneden bare for at få lov til at betale, og det synes jeg faktisk er noget svineri.

Med alle de overførsler der foretages hver måned af nets, så er jeg sikker på, at de ville have en gid og rentabel forretning, selvom de kun tog 10 øre pr. Transaktion, men klart, at overskuddet til aktionærerne ikke længere bil være så enormt, men i min verden er det også en ublu og kunstig fortjeneste og værdiskabelse.

Lars Løfgren, Peter Beck-Lauritzen, Egon Stich og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Torben - Nielsen, 15. juli, 2019 - 19:38

Nu nævner du; "Nemid, dankortet og betalingsservice", og hvis ikke jeg hørte forkert eller misforstod noget i tv-avisen for nogle måneder siden, så nåede den liberale regering af indgå en aftale med NETS om udvikling af en ny e-mail til danskerne, for en hulens masse penge.

hvis regeringen VLAK indgik en sådan aftale, så vil alle danskere have mindst 2 hvis ikke 3 e-mail bokse foruden deres egen/e private e-mails postkasser..

foruden vores egen private e-mail postkasse, - nogle har ganske vist flere, men eller i almindelighed, kun én enkelt, og derudover har vi alle vores "e-Boks", og dertil også en via "Borger.dk" som vi kan få e-mail fra alle offentlige institutioner, og via "e-Boks" kan vi også få fra virksomheder, der er eller tilmelder sig.

Hvis dette mærkelige arrangement med NETS og en ny e-mail til alle danskere er rigtigt, og en kontrakt herom er indgået, så er det et statsfinansieret projekt som skaber arbejdspladserne i NETS, og ikke NETS, der som privat virksomhed selv investerer i dette projekt med egne penge og selvfølgelig også skaber arbejdspladserne, og udbyder sit produkt til de kunder der gerne vil have deres nye e-mail postkasse.

- NEJ, det bliver en tvangs - e-mailpostkasse som statens finansierer for en privat virksomhed, og staten der finansierer arbejdspladserne i stedet for, og pengene skal tages fra statskassen af de penge som staten inddriver via skatte og afgifter.

Det må være en lækkerbisken for NETS af få statens til at betale for disse arbejdspladser, og samtidig kan de sige det er en privat arbejdsplads i liberal forstand der skaber arbejdspladser, - men er et bedrag når staten betaler omkostningerne ved udviklingen af denne e-mail postkasse til alle borgere.

- Det må siges at være et bedrag af værste skuffe, som den afgåede liberale regering har sat i gang.

Lars Løfgren, Peter Beck-Lauritzen, Eva Schwanenflügel, Randi Christiansen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Det er helt uantageligt, at den politiske ledelse i danmark tillader enkeltperoner at tjene så store formuer på offentlig service.

Det er enten helt ufattelig dumt eler helt ufattelig korrupt eller både og - men i hvertfald helt ufattelig frækt og gennemført asocialt af alle de der ledertyper, som kun har egen vinding i tankerne og åbenbart føler sig helt og aldeles afkoblet fra de mennesker, som de malker for penge. De er vampyrer, men hvordan de får lov, begriber jeg ikke.

ulrik mortensen, Ebbe Overbye, Lars Løfgren, Carsten Munk, Peter Beck-Lauritzen, Mads Berg og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
torben - nielsen

Der bliver brugt mange tillægsord, her, om NET’s.

Men, prøv og se, NET’s er et privat selskab og har altid været det.

De har et udmærket produkt, som de fleste af os benytter sig af.

Hvis man ikke synes om NET’s, kan man blive fritaget for digital post og gå over til kontanter.

Man vælger selv, om man vil benytte sig af deres produkter eller ej.

Og hvis man ikke synes om dem, kan man lade være med at benytte dem, men så må man indstille sig på, at dagligdagen bliver lidt mere besværlig og dyrere.

Randi Christiansen

Ja, du tror rigtig, at du har en skudsikker morale på plads her torben - nielsen, men det er bare det sædvanlige asociale plattenslageri, som vi er så vant til, at det regnes for normalen.

At postgiro er besværligere og dyrere retfærdiggør ikke på nogen måde, at enkeltpersoner kan profitere i så grotesk omfang på offentlig service, som især bo nilsson gør.

Det er grundlæggende et politisk ledelsessvigt, hvis offentlig service er dyr og dårlig, og det er en falliterklæring af de store - især for de partier som anser sig for at være socialt ansvarlige - at udlægge offentlig service til malkemaskine for privatpersoner i stedet for at forbedre den service, som er eget ansvarsområde.

Det er en forvaltning, vi som borgere ikke kan være tjent med.

Peter Hansen, Johnny Winther Ronnenberg og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
torben - nielsen

Fornemmer jeg en snert af misundelse her??

Rikke Nielsen

Man kan næppe gøre det til medarbejdernes ansvar at være moralske dommere overfor en uetisk topledelse.

Randi Christiansen

Jeg ikke blot fornemmer men ser dumheden udfoldet. En tilståelsessag at tale om misundelse i denne forbindelse ... vor frue på lokum, se i nåde til os.

Ib Christensen

@Rikke Nielsen
Faktisk jo man kan.
Var du bortrejst da borgernes ansvar og pligter var et varm emne?
Vi er garanteret den fri konkurrence virker her i landet fordi politikerne holder på, at borgerne selvfølgelig fravælger de u kvalificerede og uetisk.
Der hvor filmen knækker er, at de samme politikere har travlt med at straffe folk for, at fravælge og ligefrem tvangsudskriver borgerne som medarbejdere på skatteydernes regning hos flere af dem.

Det du siger man næppe kan gøre, har politikerne allerede gjort for lang tid siden. Og deres vælgere stemmer stadig på dem, men render fra ansvaret fralagt på dem.

Rikke Nielsen

Ib Christensen
Aner ikke hvad du taler om - så det var jeg sikkert!
Det er garanteret, at den almindelige medarbejder, der arbejder for at betale regninger og få mad på bordet hver måned, bestemt ikke har noget moralsk ansvar for, hvordan topledelsen agerer.

Ib Christensen

" være moralske dommere overfor en uetisk topledelse."
Når politikerne forventer at borgerne påtager sig ansvaret for at den fri konkurrence fungere ved, at de fravælger de u kvalificerede og uetisk aktøre på markederne, så gør det dem ganske rigtigt ikke ansvarlige for topledelsens moral, men ansvarlige for at fravælge dem.

Men forstår godt du ikke kender til det. Politikerne holder kæft med det, medmindre nogen faktisk spørger dem om hvor den fri konkurrence blev af.
Og med "akt indsigt er en sygdom i samfundet" skal man jo ikke forvente, at dem der mener u-informeret er mindre kloge man kan narre, vil hjælpe med at bryde illusionerne.

For det giver jo ikke meget mening, når vi så ser på hvem de f.eks. selv vælger at sælge DONG til.

Randi Christiansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Rikke Nielsen

Ib Christensen, det er gratis at være moralsk på andres vegne,

Randi Christiansen

Ja rikke, især i tider, hvor de fleste er fanget på løn-og slavemarkedet i magtens nådesløse økonomiske jerngreb. Men det må dog være svært at supportere den slags.