Klumme

Formand Lars Werges dramatiske afsked afslører et journalistforbund i dyb identitetskrise

Journalistforbundets formand, Lars Werge, er gået af, efter kritikere har rejst tvivl om medlemsbladets uafhængighed. Sagen afdækker, at journalisternes organisation er i splid med sig selv, skriver mediejournalist Lasse Jensen i dette debatindlæg
Journalistforbundets nu daværende formand, Lars Werge, til uddelingen af Cavlingprisen i 2019.

Journalistforbundets nu daværende formand, Lars Werge, til uddelingen af Cavlingprisen i 2019.

Jens Nørgaard Larsen

3. juli 2019

Dansk Journalistforbund er i krise. I weekenden gik forbundsformand Lars Werge af. Han følte ikke længere, at han havde sin hovedbestyrelses tillid efter sin pressemeddelelse om fyringen af Øjvind Hesselager, chefredaktør for forbundets organ Journalisten.

Efter at have rost Hesselager behørigt skrev Werge i meddelelsen: Hesselagers »journalistisk kompromisløse linje har også slidt på relationen mellem parterne«.

Werges (eller Hesselagers?) formulering udløste en storm på Facebook og i Journalistens kommentartråd, hvor snesevis af kritikere udtrykte dyb bekymring for medlemsbladets integritet og uafhængighed.

Bladet har igennem de senere år drevet kritisk journalistik. Også i forholdet til sin egen udgiverorganisation, hvor Journalistens journalister blandt andet afslørede en grim sexchikanesag og dårlig økonomi.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kurt Nielsen
  • Marianne Stockmarr
  • Oluf Husted
  • Bjarne Toft Sørensen
  • David Zennaro
  • ingemaje lange
Kurt Nielsen, Marianne Stockmarr, Oluf Husted, Bjarne Toft Sørensen, David Zennaro og ingemaje lange anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jesper Pedersen

Lars Werge kan selvfølgeligt ikke være formand for Journalistforbundet, når han straffer folk for deres "»journalistisk kompromisløse linje" - Farvel til ham
I forvejen ligger tilliden til journalister og mediefolk nede under gulvbrædderne - der skal virkeligt strammes op

Lasse Jensen

Nu er det jo Hovedbestyrelsen, der har givet den tidligere formand mandat til at skille sig af med Hesselager. Den uheldige formulering om den kompromisløse linje kan være Lars Werges - men den kan i princippet også¨stamme fra Hesselager selv. Normalt er ordlyden af den slags pressemeddelelser et resultat af en omhyggelig forhandling mellem to parter. Noget er smuttet undervejs - med kaotiske følger. Det interessante med troværdigheden er, at medier i Danmark faktisk nyder - internationalt set - stor troværdighed i befolkningen, mens journalister som faggruppe ikke gør det.

Michael Andresen

Lars Werge fik serveret en kattelem, så han kunne forlade en post, han var blevet træt af. Og det benyttede han sig af.