Læserbrev

Klimabevægelsen minder efterhånden om en religiøs sekt

Klimaalarmismen er nærmest blevet religiøs til et punkt, hvor klimakritiske forskere bliver betragtet som kættere. Men vi er nødt til at turde stille spørgsmålstegn ved forskningen, skriver medlem af DFU Simon Hampe i dette debatindlæg.
»Allah, Jesus, Flyvende Spaghetti Monster og så videre. I kan godt pakke sammen, for verdenssamfundet har fået en ny messias, og hendes navn er Greta Thunberg – Halleluja!« Det skriver bestyrelsesmedlem i Dansk Folkeparties Ungdom Lolland-Falster/Vordingborg i dette læserbrev. 

»Allah, Jesus, Flyvende Spaghetti Monster og så videre. I kan godt pakke sammen, for verdenssamfundet har fået en ny messias, og hendes navn er Greta Thunberg – Halleluja!« Det skriver bestyrelsesmedlem i Dansk Folkeparties Ungdom Lolland-Falster/Vordingborg i dette læserbrev. 

Jacob Ehrbahn

Debat
17. juli 2019

Allah, Jesus, Flyvende Spaghetti Monster og så videre. I kan godt pakke sammen, for verdenssamfundet har fået en ny messias, og hendes navn er Greta Thunberg – Halleluja!

Der er med 97 procent af verdens klimaforskere dannet et fundament for en apokalyptisk kraft. Deres religion er klimaalarmismen, og deres klimabevægelse har frelst millioner af sjæle, der alle har vendt deres tidligere kætterske tro – og forbrug af papkrus, flyrejser, plastikemballage, kød og meget andet – ryggen.

Klimabevægelsen, mainstreamforskere og klimatosser danner en selviscenesættelse og legitimitet for deres selvudråbte moralske overlegenhed. Grupperingen har tilsyneladende noteret sig som et af samtidens fastlåste dogmer som 1940’ernes racehygiejne og pavens guddommelighed, hvor de ligeledes danner fællesskab omkring deres egen virkelighed.

Ved siden af klimabevægelsen findes klimapaneler i stil med 1400-tallets inkvisitorer, der både dømmer og eksekverer dommen over dem, som har bevaret deres kætterske tro. Det vil sige dem, der sætter spørgsmålstegn ved menneskets skyld i klimaforandringerne.

De resterende tre procent af verdens klimaforskere må se deres forskning blive betragtet som verdensfjendsk. Men det er vigtigt, at vi tør stille spørgsmålstegn ved denne nye religiøse ånd, der bedst minder om middelalderens børnekorstog.

Før verdensopinionen blev synkroniseret omkring vores ansvar for klimaforandringerne, har videnskaben trods alt også stået bag knap så heldige teorier og paradigmer. Fra jordklodens placering i solsystemet til frygtelige teorier om den nordiske races overlegenhed, der i datiden også samlede anerkendelse fra et stort antal politikere og forskere.

Simon Hampe, bestyrelsesmedlem, Dansk Folkepartis Ungdom Lolland-Falster/Vordingborg

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Vorherre bevare os for en gang ordgejl!

søren ploug, Hans Larsen og Ib Gram-Jensen anbefalede denne kommentar
Morten Sørensen

Informations debatredaktion skal have ros for at tage ytringsfriheden så dybt alvorligt, at dette indlæg er sluppet igennem.

Torben Skov, Morten Lind, søren ploug, Hans Larsen, Marianne Bentzen, Ejvind Larsen, Peter Knap og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Ib Gram-Jensen

Spørgsmålet om klimaforandringer er et spørgsmål om videnskabelige data og fortolkningen af dem, og må diskuteres som et sådant - ikke med påstande om, at de, der tror på menneskeskabte klimaforandringer er mere eller mindre religiøse, eller almindeligheder om, at "videnskaben" har taget fejl før, eller at vi skal kunne stille spørgsmålstegn ved dens resultater. Det skal vi naturligvis kunne - men det skal foregå på et rationelt, argumenteret grundlag med respekt for det, vi med vor til enhver tid givne viden må betragte som underbyggede data og fortolkninger, hvis det ikke bare skal være en gang varm luft som dette indlæg.

Torben Skov, Morten Lind, søren ploug, Poul Erik Riis, Eva Schwanenflügel og Torben Ethelfeld anbefalede denne kommentar
Jan Damskier

Inf mener tydeligvis at vi har godt af at komme ud af vores ekkokammer. Men et indlæg som dette fører ingen steder hen.

niels astrup

Jeg har efterhånden en konkurrence med mig selv: Hvor hurtigt kan jeg spotte en økonom. Reglen er egentlig enkel - og frit efter Jack Nicholson - viser det sig i deres hang til at skrælle fornuft og ansvarlighed fra.

Således også her. Økonom-bingo. I første afsnit.

Torben Skov, Morten Lind og søren ploug anbefalede denne kommentar