Kommentar

Mærkesag klima

Når bekymringen for vandstanden og vælgerne bliver konkret
26. juli 2019

Der blev lagt mærke til det, da Morten Messerschmidt – DF’s svar på enhver svigermors drøm om skibskatastrofer, hærværk og brændende byer – som en anden klimatosse sprang ud og blev lysegrøn.

Og så alligevel ikke.

MM forklarede, at man må tage hensyn til folkestemningen, ja, den, og bekymrede DF-vælgere, men at klimadebatten jo også er religiøs fanatisme.

Den nyslåede klimaordfører undlod klogelig at uddybe det sidste.

Et parti, der konsekvent har afvist klimaforskernes advarsler og negligeret de synlige konsekvenser af forandringerne, skal nok lige indhente nogle årtier, inden ordføreren går i detaljer.

Tilbage stod dog et kursskifte på 180 grader. Der er noget at bekymre sig for.

Om ikke andet: vælgerne.

Et bemærkelsesværdigt dansetrin avet om, men uden opfølgning, snarere koreograferet af omstændighederne efter to valgnederlag og farvelagt af Pia Kjærsgaards skrubtudse. Den udtalelse sikrer værdiordføreren historisk plads blandt store danske dumheder.

Og nogen i partiet måtte reagere, så Kjærsgaard ikke stod alene med sin blafrende bommert og som toneangivende i restgruppen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Tanghus
  • Jørgen Vogelius
  • Kurt Nielsen
  • Marianne Stockmarr
  • Eva Schwanenflügel
  • Poul Anker Sørensen
  • Niels-Simon Larsen
Thomas Tanghus, Jørgen Vogelius, Kurt Nielsen, Marianne Stockmarr, Eva Schwanenflügel, Poul Anker Sørensen og Niels-Simon Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels-Simon Larsen

Den borgerlige krybbe er tom, og derfor bides hestene. Den ene efter den anden spørger nervøst, hvad borgerlighed egentlig er, og ingen kan svare. Vi andre ved det godt. Det er religionen, kongehuset, militæret, finanseliten, familien og så selvfølgelig det overbelånte landbrug.

Bjarne Tingkær, Kurt Nielsen, Marianne Stockmarr, Eva Schwanenflügel og Svend-Erik Runberg anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Det er ikke kun den institutionelle apartheid med ‘Withe Supremacy’ politikerene og syndebuk politikken i Danmark, der har tabt sutten, det er meget værre.

Energi fra olie, gas og kul afbrænding, hvor der absolut ikke er udsigt til et globalt samlet set bæredygtigt alternativ og de menneskeskabte klimaforandringer skabt i kølvandet på denne vildfarelse, er af politikere helt ‘fejlagtigt’ påstået at skabe mindre fattigdom i verden generelt og værende samlet set til glæde og fremgang for menneskeligheden, men denne liberalisme skaber i den virkelige verden, samlet set, en negativ udvikling for alle mennesker på jorden, mere sult og nød i verden og den udvikling accelerer politikere generelt i dag.

Hvilket derfor kan aflæses:

419 ppm CO2.
There is more carbon dioxide in the atmosphere than there has been for 800,000 years since before our species evolved.

Så sent som i dag kunne man høre Boris Johnson, lederen af verdens femte største økonomi tale i svulstigt retorisk om liberalisme og global økonomisk væksts fortræffelige virkning på fattigdom og sult i verden, fuldstændig sort, helt uden nogen form for fornuft eller logik, om denne politiske ideologiske og økonomiske vildfarelse, men det skal sandelig tilføjes, at det er han ikke alene om, det er ikke væsentligt bedre at lytte til venstrefløjen, når de realistiske løsninger søges.

Verdensøkonomien kan ikke vokse, uden at CO2-udledningerne følger med, den samlet set globale bæredygtige økonomiske vækst, er ikke mulig, det er ikke kun den ekstreme højrefløj der er helt uden holdbar økonomisk politik, det er årsagen til at der ikke handles på udfordringen.

Læs mere om vildfarelsen:

“Forestillingen om at velstående landes økonomi kan fortsætte med at vokse, samtidig med at landene nedbringer belastningen på klimaet og biodiversiteten.”
Link: https://www.information.dk/telegram/2019/07/nyt-studie-skyder-forhaabnin...

United Nations/FN
15. juli 2019

Der er 815 millioner i dag, to milliarder mennesker i verden forventet underernæret i 2050 forårsage af de menneskeskabte klimaforandringer i kølvandet på svindende eksistensgrundlag og medfølgende væbnede konflikter om de få tilbageværende resurser.

World hunger continues to rise due to conflict, climate change, says UN report.
United Nations

“A profound change of the global food and agriculture system is needed if we are to nourish the 815 million people who are hungry today and the additional 2 billion people expected to be undernourished by 2050.

Right now, our soils, freshwater, oceans, forests and biodiversity are being rapidly degraded. Climate change is putting even more pressure on the resources we depend on, increasing risks associated with disasters, such as droughts and floods.”
Link: https://www.un.org/sustainabledevelopment/hunger/