Klumme

De magtfulde Kardashiansøstre må tage fat på elefanten i rummet: Klimakrisen

Realitystjernen Kim Kardashian og hendes familie er over årene blevet langt mere socialt bevidste, men klimabevidstheden udebliver. Det er en skam, for deres magt til at påvirke adfærden hos deres fans er stor, skriver journalist Laura Friis Wang i dette debatindlæg
Det er ærgerligt, at Kardashiansøstrene ikke benytter deres magt til at tale om vores tids største katastrofe, nemlig klimakrisen, skriver Laura Friis Wang i dette debatindlæg.

Det er ærgerligt, at Kardashiansøstrene ikke benytter deres magt til at tale om vores tids største katastrofe, nemlig klimakrisen, skriver Laura Friis Wang i dette debatindlæg.

NIPI

25. juli 2019

Når jeg skal koble af, er det bedste jeg ved at se det amerikanske reality-program ’Keeping Up with the Kardashians’, der følger søstrene Kim, Kourtney, Khloe, Kylie, Kendall og deres mor Kris’ glamourøse hverdag i det sydlige Californien.

Jeg nyder at følge disse kvinders liv i deres Hollywood-villaer, når de tager til modefester og besøger eksotiske steder i verden.

Men serien kan også mere end at give et indblik i de kendtes verden. I løbet af de seneste sæsoner er søstrene blevet mere socialt bevidste. De donerer mad og legetøj til gadebørn i Bali, støtter et opholdssted for børn i et socialt udsat område i Californien, deltager i demonstrationer mod våbenlovgivningen i USA, og Kim Kardashian læser jura for at hjælpe indsatte.

TV-serien er produceret så godt, at jeg en gang imellem må knibe en tåre.

Måske er deres tiltagende sociale bevidsthed alt sammen et mediestunt. Ikke desto mindre virker deres sympati troværdig og gør, at jeg må forholde mig til skævheder i det amerikanske samfund – på et tidspunkt, hvor jeg ellers har givet min hjerne fri.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels-Simon Larsen

Laura F W: Jeg er chokeret efter læsningen. Hvordan kan en veluddannet journalist være betaget af de kvinders gøren og laden? Det er jo pop og glitter og løgnagtighed hele vejen igennem. Jeg fatter ikke, at du kan klæbe til den slags eller tro, at klimabevidsthed har noget med dem at gøre. Det vidner om en total mangel på forståelse af hele problematikken omkring klimaet.
Jeg tror ikke, du læser Jørgen Steens artikler, og hvis du gør, forstår du dem ikke.

Thomas Tanghus

Nu tvang jeg mig til at se 5 minutter Kardasians. Det var da det værste lort. Nogle forkælede, rige snotunger - åbenbart celebrities - spiller hattedamer i et suppekøkken. Fatter ikke, at nogen gider se og høre det..? Slet ikke have det inde på nethinden, at de er fuldkommen clueless, og sikkert tror månelandingen blev filmet i Hollywood?