Klumme

Mueller-høringen reducerede storpolitik til overfladisk scenedrama

Særlig anklager Robert Mueller begik den ultimative fejl under høringerne i Kongressen: Han var kedelig, korrekt og kortfattet. Derfor kom debatten efter høringen ikke til at handle om undersøgelsen, men om Muellers fremtræden, skriver mediejournalist Lasse Jensen i dette debatindlæg
Robert Muellers medieoptræden var kedelig, korrekt og kortfattet. Medierne har siden kun hæftet sig ved hans optræden, og den kritisk dækning af præsidenten er derfor ikke øget, skriver Lasse Jensen i denne kommentar. 

Robert Muellers medieoptræden var kedelig, korrekt og kortfattet. Medierne har siden kun hæftet sig ved hans optræden, og den kritisk dækning af præsidenten er derfor ikke øget, skriver Lasse Jensen i denne kommentar. 

Alex Wong

31. juli 2019

Sidste uges store tv-begivenhed i USA handlede ikke om indholdet af Robert Muellers 448-siders undersøgelse af russisk indblanding i præsidentvalgkampen i 2016.

Rapporten fastslog, at russerne havde blandet sig, ligesom den fastslog, at Donald Trump havde forsøgt at blande sig i selve undersøgelsen, og hvis han ikke havde været præsident, ville han formentlig været blevet tiltalt for på kriminel vis at have lagt hindringer i vejen for undersøgelsen.

De to høringer i to kongresudvalg med Mueller som eneste vidne over en hel dag bragte intet afgørende nyt i forhold til det.

Flertallet af de amerikanske mediers dækning af den 74-årige Muellers ofte kortfattede svar på kongresmedlemmernes ofte meget lange programerklæringer forklædt som spørgsmål handlede mere om Mueller selv og hans forsigtige fremtræden end om substansen i hans massive rapport.

Dermed blev mediedækningen endnu en bekræftelse på, at kun få journalister interesserer sig for substansen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Christian Mondrup
  • Peter Knap
  • Kurt Nielsen
Christian Mondrup, Peter Knap og Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Interessant ar det i medieverdenen kan betegnes som en fejl at være et ærligt og indsigtsfuldt menneske, blot fordi man er kedelig.
Er det så rigtigt, at være en løjnagtig demagog blot fordi man er medieegnet?

Stig Bang-Mortensen

Det lader til at Mueller var klar over sin begrænsning forlods. Hvis nogen begik en fejl, var det dem der vred armen om på ham og plantede ham i stolen.

Maj-Britt Kent Hansen

Den første time til halvanden var Mueller tydeligt nervøs. Derpå faldt der mere ro over ham. Men de, der havde forventet en "action-film", blev skuffet.