Klumme

Radio24syvs rutsjebanetur er helt i tråd med de seneste 20 års mediepolitik

Siden den dengang nye FM-kanal kom i udbud tilbage i 1999, har den været værdipolitisk kastebold. Kulturminister Joy Mogensens opgave er nu at skabe ro gennem et bredt, langsigtet medieforlig, skriver mediejournalist Lasse Jensen i dette debatindlæg
Radioværterne Mette Bom og Nanna Kalinka Bjerke kort efter Radio24syv åbnede i 2011.

Radioværterne Mette Bom og Nanna Kalinka Bjerke kort efter Radio24syv åbnede i 2011.

Niels Hougaard

10. juli 2019

I den aktuelle mediedebat kunne man få det fejlagtige indtryk, at dansk mediepolitiks største udfordring er Radio24syvs fortsatte eksistens. Og at der ligefrem er tale om et helt usædvanligt politisk attentat på stationen. Spis brød til, og kig på fortiden.

Den kender De Radikales nye medieordfører, Jens Rohde, bedre end de fleste.

Det var nemlig ham, der i 1999 som medieordfører for Venstre knæsatte princippet om, at en dengang ny FM-kanal skulle i udbud. Det fik et medieforlig til at vakle i 1999 og gjorde frekvensen til en værdipolitisk kastebold.

Kan nogen f.eks. huske, at den radikale kulturminister Elisabeth Gerner Nielsen i 2001 foreslog, at FM4-frekvensen uden videre skulle gives til TV 2? Hvem kan huske, at DR vandt den første udbudsrunde og brugte den til at sende klassisk musik på P2, der lå på frekvensen, ind til Radio24syv kom til?

FM4’s rolle som værdipolitisk symbol blev åbenbar i 2011, da den konservative kulturminister, Per Stig Møller, fjernede kanalen fra DR og opfandt verdens første offentligt fuldfinansierede, privatdrevne nationale radiokanal, kendt (og elsket) som Radio24syv.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Olaf Tehrani
  • Lillian Larsen
  • Eva Schwanenflügel
  • Dorte Sørensen
  • David Zennaro
Olaf Tehrani, Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel, Dorte Sørensen og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ingen politiker er interesseret i at en radiostation med så mange lyttere og så mange nærgående journalister som 24syv, for lov at fortsætte. Og får kanalen sendetilladelse til DAB radioen, ja så sidder der 4 gamle nisser et sted i Danmark og lytter.... er mit gæt :-)