Læserbrev

Enhedslisten står fast på vedtægter i sag om partiskat fra Ninna Hedeager Olsen

Det er sympatisk af Information at foreslå Enhedslisten at donere den ekstra partiskat til voldtægtsofre. Enhedslisten yder dog allerede – både i den konkrete sag og generelt – stor støtte til ofre for voldtægt, skriver medlem af Enhedslisten Københavns bestyrelse Michael Neumann i dette debatindlæg
Debat
20. august 2019

Informations leder den 15. august efterlader mig med en vis undren.

Lederen kritiserer, at Enhedslisten modtager dobbelt partiskat i forbindelse med teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsens sygemelding.

Anton Geist, der har skrevet lederen, ser helst, at den ekstra partiskat betales tilbage til kommunen eller »i det mindste« doneres »til et godt formål. Det kunne eksempelvis være til hjælp til voldtægtsofre.«

Det er et sympatisk synspunkt, men det bygger på i hvert fald en del uvidenhed om, hvad Enhedslisten gør for voldtægtsofre. Både generelt og i den konkrete sag.

Enhedslistens tilgang til voldtægtssagen har fra dag ét først og fremmest været hensynet til ofret og dernæst at hjælpe Ninna så godt som muligt.

Derfor har Enhedslisten stillet midler til rådighed, så ofret har kunnet få hjælp – både psykologisk og juridisk. Når et ledende medlem i Enhedslisten er blevet tiltalt for et overgreb, er det helt naturligt for os at yde støtte til ofret, også selv om Enhedslisten ikke kan klandres for noget.

I forhold til partiskat holder vi fast i, at medlemmer af Enhedslisten, der får en indtægt, fordi vedkommende udfører et politisk arbejde for Enhedslisten, skal betale partiskat. Det er stadfæstet i partiets vedtægter, og alle, der stiller op til indtægtsgivende poster for partiet, skriver under på at følge disse regler.

All har ret til selv at vælge, hvad man vil bruge sine penge på. Og lønnede politikere i Enhedslisten har ved et frivilligt medlemskab af partiet gjort sig indforstået med, at der skal betales partiskat. Det princip agter vi at følge.

De penge, Enhedslisten får ind i partiskat, bliver alle brugt til at fremme vores politik. Det gælder både i bestræbelserne på at give bedre vilkår for voldtægtsofre, ligesom vi i praksis deltager i arbejdet i organisationer, der fremmer samme mål. I andre tilfælde støtter vi for eksempel klimakampen, de reformramtes kamp, modstanden mod ghettopakken og meget andet.

Men det kan vi kun gøre, hvis der er penge i kassen.

Vi tømmer ikke lommerne på vores medlemmer for at skaffe midler nok, og derfor har vi selvfølgelig stor gavn af de indtægter, vi kan få fra vores politisk valgte frontfigurer.

Det er ikke noget, vi spekulerer i, og i denne sag er vi kede af, at det har været nødvendigt for Ninna at sygemelde sig. Men vi stoler på, hun kan vende tilbage efter retssagen.

Michael Neumann er medlem af bestyrelsen og forretningsudvalget i Enhedslisten København.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her