Læserbrev

Flere bør følge Bittens eksempel i kampen for retfærdig kommunal behandling

Bitten Vivi Jensen har ageret modigt ved at tage sagsakter med hjem for at dokumentere barsk behandling af borgere. Flere bør følge hendes eksempel, så vi kan gøre oprør mod uretfærdigheden, skriver Socialpolitisk Forening Hovedstaden i dette debatindlæg.
Noget skal gøres! Og det gjorde Bitten Vivi Jensen, som vi ser på billedet, skriver Socialpolitisk Forening i Hovedstaden.

Noget skal gøres! Og det gjorde Bitten Vivi Jensen, som vi ser på billedet, skriver Socialpolitisk Forening i Hovedstaden.

Debat
12. august 2019

En modig kvinde, Bitten Vivi Jensen, har gjort oprør mod kommunernes forvaltning af pensionsreformen. Hun har kritiseret Frederiksberg Kommunes behandling af borgere, der søgte om førtidspension.

I den sammenhæng havde hun taget nogle sagsakter med hjem for at kunne dokumentere en for barsk sagsbehandling i et interview med Ulrik Dahlin til Information. Nu har kommunen rejst sag mod hende.

Det er på tide, at nogle som Bitten Vivi Jensen står frem og gør oprør mod den menneskeopfattelse og tænkning, der ligger bag lovgivningen og kommunernes praksis på området.

Der er ingen tvivl om, at arbejde i almindelighed er et gode. Det er lige så uomtvisteligt, at arbejde for nedslidte, psykisk og fysisk syge, handicappede samt for de mange, som aldrig har fået en anstændig chance i livet, er en yderligere ubærlighed.

Det umiddelbart letteste er selvfølgelig at opgive disse mennesker og lade dem sejle deres egen sø, men det er ikke hensigtsmæssigt.

For det første strider det imod ideen om Danmark som et velfærdssamfund. Et velfærdssamfund, der er forankret i såvel vores identitetsopfattelse som nation som i den etik, der er bærer af vores almindelige omgang med og omsorg for hinanden.

For det andet gør man så at sige vold mod sin sjæl, hvis man opgiver et andet menneske.

For det tredje er ingen så elendig, at de ikke skal have en chance for at skabe et liv, der svarer til deres ønsker.

Altså: Noget skal gøres!

Ikke mere af det, Bitten Vivi Jensen gør oprør imod: ikke slavepiskeriet, ikke udmarvningen af de i forvejen elendige, ikke urimelige krav og fiaskofyldte ressourceforløb, men det modsatte.

Ved at respektere de mennesker, der har behov for hjælp, som ligeværdige mennesker.

Ved at give alle en anstændig chance for at udfylde de pladser i vores samfund, som de magter og ønsker.

Ved at støtte op omkring de muligheder, som den enkelte ser for sig selv.

Ved fortsat at insistere på de basale fællesmenneskelige grundværdier og holdninger.

Ved at vise vilje til at fastholde, argumentere og arbejde for realiseringen af ethvert menneskes ret til at kunne skabe sig en tilfredsstillende tilværelse.

Med godt skal ondt fordrives. Bitten Vivi Jensen er gået forrest – lad os følge hende.

Ove Lund, formand for Socialpolitisk Forening Hovedstaden

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Thomas Jensen

Bitten bekæmpede ikke nogen ulovligheder ved at stjæle 90 personers sagsakter og opbevare dem ulovligt i plastikposer i sit eget hjem.

Man bekæmper ikke ulovligheder ved at tage andre mennesker som gidsler og begå nye ulovligheder.

Ligemeget hvor god og rigtig ens sag er legitimere det ikke hvad Bitten her har gjort.

Dorte Sørensen

Er det værre end når folks personlige data den ene gang efter den anden ved uheld/tekniske problemer /osv pludselig ligger frit ude på nettet. De offentlige myndigheder er ikke blevet retsforfulgt for deres lempelige omgang med personlige data.

Viggo Helth, Christel Gruner-Olesen, Karsten Lundsby, Hans Larsen, Oluf Husted, Torben Skov, Eva Schwanenflügel, Werner Gass, Ervin Lazar, Nina Pavlovski, Steen K Petersen, Allan Stampe Kristiansen, birgitte andersen, Katrine Damm, Niels Duus Nielsen, Carsten Wienholtz og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Intet ændrer sig nogensinde for samfundets mest trængte,
hvis alle borgerne til alle tider overholder alle de regler, som magthaverne har indført.

Selvretfærdig harme ændrer ikke på det faktum, at love og regler vedtages og håndhæves af de, som ønsker at beskytte egne privilegier.

Carina Bøckel, Ove Lund, Arne Albatros Olsen, Viggo Helth, Christel Gruner-Olesen, Karsten Lundsby, Torben Skov, Eva Schwanenflügel, Werner Gass, Torben Bruhn Andersen, Ervin Lazar, Steen K Petersen, Allan Stampe Kristiansen, birgitte andersen, Katrine Damm, Niels Duus Nielsen, Carsten Wienholtz, Ebbe Overbye, Susanne Kaspersen og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
birgitte andersen

Keep up the good work Bitten og ligesindet,

Ellers enden socialrådgiverne med at lave overskrifter om 20 -30 år, som nutidens RIDEFOGED!

Arne Albatros Olsen, Anne Schøtt, Viggo Helth, Susanne Kaspersen, Eva Schwanenflügel, Steen K Petersen, Niels Duus Nielsen og Allan Stampe Kristiansen anbefalede denne kommentar
Steen K Petersen

Mig bekendt er Bitten ikke dømt for noget endnu, måske frikendes hun endda, når dommeren lade nåde går for ret.

Så at påstå dette, er yderst foragteligt, på nuværende tidspunkt

Carina Bøckel, Susanne Kaspersen, Karsten Lundsby, birgitte andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Så længe kommunerne sparer penge og ligefrem belønnes via statslige refusionsudbetalinger for at fastholde folk på kontanthjælp og ressourceforløbsydelse, sker der intet.

Det må ej heller glemmes, at den enorme beskæftigelsesindustri opretholdes og fremmes, jo flere syge og handicappede der malkes for deres kræfter kun til gavn for deres egne arbejdspladser, hvor mange er ufaglærte plattenslagere.

Arne Albatros Olsen, Viggo Helth, Susanne Kaspersen, Christel Gruner-Olesen, Karsten Lundsby, Hans Larsen, Oluf Husted, Ebbe Overbye, Steen K Petersen og birgitte andersen anbefalede denne kommentar
Johnny Winther Ronnenberg

Som jeg ser det så har hun nok taget fotokopier af sagerne og har taget dem med hjem for at analysere sagsgangene, hvilket vist hører ind ind under overarbejde.

christian christensen

Two wrongs don't make a right...