Klumme

Flygtningene Ahmad og Zainab havde brug for et håb, men jeg sagde nej til at hjælpe

Ahmad, Zainab og deres tre sønner flygtede fra Yemen til Somaliland, hvilket siger en hel del. De håbede, at jeg kunne hjælpe dem til Danmark, men svaret var desværre nej. Nu tænker jeg på, om jeg kunne have gjort noget, skriver forfatter Sofie Jama i dette debatindlæg
Sofie Jama er oversætter og forfatter.

Sofie Jama er oversætter og forfatter.

Asger Ladefoged

3. august 2019

Hver gang jeg får det spørgsmål, er det den samme følelse af håbløshed og fornemmelse af, at personen foran mig ikke aner, hvad de taler om. Og hvad ved jeg, der sker utrolige ting i denne verden, kan jeg virkelig være bekendt at slå håbet ihjel?

Denne gang var det Omar, min skype-samtalepartner i Yemens hovedstad Sanaa, der ville vide, om jeg kunne hjælpe hans bedste ven og dennes familie til Danmark.

Ahmad, som vennen hed, var i begyndelsen af 30’erne, hans kone Zainab lidt yngre, og deres tre sønner var ti, otte og syv. De var veluddannede og talte engelsk, forsikrede han mig, de havde endda penge. De var nødt til at flygte fra Yemen, dels fordi der ingen fremtid var, dels fordi Ahmad var kommet i fare på grund af sit politiske engagement.

Falsk håb nytter ikke noget. Det føles rart for en stund at tænke, at man en dag kan få asyl og udleve sit drømmeliv i et fremmed, rigt land som Danmark. Det er dejligt, essentielt måske endda, for Ahmad og Zainab at have et mål, et håb.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Lillian Larsen
  • Carsten Munk
  • Viggo Okholm
  • Eva Schwanenflügel
  • Thomas Tanghus
  • Troels Ken Pedersen
Lillian Larsen, Carsten Munk, Viggo Okholm, Eva Schwanenflügel, Thomas Tanghus og Troels Ken Pedersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ete Forchhammer

Andre før skribenten har måttet gi' op over for det danske indre vildsvinehegn. Men ikke sært at det er svært at forstå for fremmede at det forholder sig sådan.

Lillian Larsen, Liselotte Paulsen, Thorkil Søe, Eva Schwanenflügel, Hans Larsen, Erik Kall og Rikke Nielsen anbefalede denne kommentar