Folk

FOLK

Debat
5. august 2019

A$AP Rocky

Efter retssagen mod den amerikanske hiphopstjerne startede i sidste uge, har USA sendt et brev, hvor de advarer Sverige om, at sagen kan få ’negative konsekvenser’ for de to landes forhold. Så kan man bedre forstå, at svenskerne lod A$AP flyve hjem fredag. Nu får de da fred for de US-tosser.

Robert O’Brien

Brevet fra USA til den svenske rigsadvokat var underskrevet af Robert O’Brien på vegne af den amerikanske regering. O’Brien er gidselsekpert og var også til stede under retssagen i sidste uge. Han skulle nok tjekke, hvordan Sverige havde behandlet ’gidslerne’ under varetægtsfængslingen.

Donald Trump

Ifølge tv-stationen CNN, som har brevet, så har USA krævet, at A$AP Rocky og hans to medtiltalte bliver løsladt straks på et humanitært grundlag. Det var godt nok midt i en retssag, men sådan noget går Trump-regeringen ikke op i, når der er tale om en stakkels kendis’ ve og vel.

Petra Lindh

Den svenske rigsadvokat afviste løsladelse trods truslerne om, at det ville få »negative konsekvenser for det bilaterale forhold mellem USA og Sverige«. Kun domstolen kan beslutte det, lød Lindhs svar. Det med ikke at blande sig i domstolenes arbejde er vist ikke så ’bigly’ i USA lige nu.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her