Folk

FOLK

23. august 2019

Katrín Jakobsdóttir

Forholdet mellem Nordeuropa og USA er køligt for tiden. Den islandske statsminister, Katrín Jakobsdóttir, har meldt ud, at hun ikke kan mødes med USA’s vicepræsident Mike Pence, når han kommer til Island i september. Grund: Hun skal til en fagforeningskonference i Malmø.

Katrín Jakobsdóttir II

Den nordiske fagforeningskonference ligger ganske vist dagen før, Mike Pence kommer til Island, men det kan jo være svært lige at finde en flybillet, der passer. Selv afviser Jakobsdóttir pure, at der skulle ligge en dagsorden bag hendes beslutning.

Katrín Jakobsdóttir III

Fagforeningskonferencer er vigtige. Alligevel bliver der spekuleret lidt i medierne: Kan det være på grund af konflikten mellem Danmark og USA? Eller handler det om LGBT-rettigheder, som Katrín Jakobsdóttir er kendt for at kæmpe for og Mike Pence kendt for at underminere?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
Eva Schwanenflügel og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Kristian Villesen

Hold fast i den historie om Katrín Jakobsdóttir & Mike Pence.

Island er medlem af Nato; men har ikke noget militær af betydning bortset fra 3 kystvagtsfartøjer - så Katrín Jakobsdótt virker som en vidunderligt ubekymret sjæl.