Folk

FOLK

28. august 2019

Prins Henrik 

Gennem sit 83-årige liv opbyggede prinsgemalen en gigantisk samling af asiatisk og afrikansk kunsthåndværk. Nu vil Daisy have ryddet op. Frem til torsdag kan genstandene købes på auktion hos Bruun Rasmussen. Og priserne er i et leje, hvor mange vil kunne være med.

Prins Henrik II

Adspurgt om samlingens kunstneriske kvalitet anlægger auktionshusets vurderingssagkyndige en diplomatisk tone. »Det er ikke så meget de enkelte effekter, der i sig selv er fantastiske,« siger han. »Det er mængden af effekter, der gør den til noget særligt.«

Prins Henrik III

Ikke desto mindre har auktionshuset valgt at sælge genstandene hver for sig. Var det for eksempel noget med en 29 cm lang kinesisk penis »i spinatgrøn jade«? Den er vurderet til mellem tre og fem tusind kroner, men seneste bud er i skrivende stund helt oppe på 8.000.

Prins Henrik IV

For folk med hang til antikke dildoer er auktionen det rene slaraffenland. Der er også en i »brunlig« jade på 28 cm, en i »grønlig hvid« jade på 19 cm og en pakke med to i grøn jade-efterligning til salg. Højeste bud er i øjeblikket mellem 1.600 og 7.000 kroner.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu