Folk

FOLK

Debat
7. august 2019

Sommerhusejere

Sommerhus i Danmark er som udgangspunkt en luksus forbeholdt danskere. Men ak, stadig flere udlændinge får dispensation til køb af sommerhus, rapporterer DR. Sidste år blev der givet hele 374 dispensationer fra sommerhusreglen – en syvdobling i forhold til 2007.

Peter Skaarup

Den protektionistiske danske politik er ved at blive »undergravet«, advarer Dansk Folkepartis gruppeformand.

»Vi risikerer, at udlændinge, der har rigtig mange penge, overtager store dele af vores sommerhusområder, som kommer til at ligge øde hen,« siger han til DR.

Nabofolk

For sit indre ser man en græshoppesværm af pengestærke kinesere og oliesheiker. I realiteten er næsten alle udenlandske købere nordmænd, tyskere og svenskere – der ikke har noget problem med, at danskere har lejligheder i Berlin, ødegårde i Småland og hytter i Hemsedal.

Pia Kjærsgaard

En af dem, der nyder godt af andre landes mere liberale indstilling, er Dansk Folkepartis stifter og tidligere formand, der igen i år har ferieret i sit hus på den græske ø Santorini. Dansk Folkeparti står værn om danskheden. Og intet er så dansk som dobbeltmoral.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Tommy Clausen

Ja , findes det et parti i Danmark der er mer dobbelmoralsk end DF, det troer jeg ikke! Hvor mange
politiker ejer ødegårde i Sverige? Jeg kan kun konstatere at i det hele er Danskerne dobbelmoralske.