Kommentar

Georg Metz: Sangene i Højskolesangbogen handler i oprivende grad om jøder

Nu gentager danske muslimer jødernes succes i kampen om stammens sjæl
Nu gentager danske muslimer jødernes succes i kampen om stammens sjæl

Per Folkver

9. august 2019

Det har vakt vrede i nationalkonservative kredse, at Højskolesangbogen overvejer optagelse af en ramadansang. Ophavsmanden er muslim – og dansk.

Men det kan han ifølge radikaliserede nationale ikke være. Ikke i hjertet. Folk af anden etnisk baggrund, dvs. demonstrativt farvede og muslimer – skal ligne en kloning af »Dengang jeg drog afsted«, Marie Krarup og fregatten Jylland for at få vinduesplads i kupeen.

Nu kan man mene, at en sang på dansk om en højtid for en kvart million ikkekristne danskere er noget nær det nærmeste, man kommer hjertelaget.

Ramadanen er på niveau med påske og jul, uden at kristendanskerne nødvendigvis holder disse højtider hellige, og alt taget i betragtning gået hen og blevet dansk. Som den jødiske sabbat er ramadanen, trods en fravalgt Inger Støjbergs syrlige mavefornemmelser for muslimske buschauffører i trafikken, gledet ind i sprog og kultur og altså nu på vej i den danske sang.

Hermed skulle højskolesangtraditionen være vel forvaret.

Men nej.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Ole Frank
 • Troels Ken Pedersen
 • Carsten Mortensen
 • Lillian Larsen
 • Viggo Okholm
 • Malan Helge
 • David Joelsen
 • Brian Nocis Jensen
 • Thomas Tanghus
 • Ib Gram-Jensen
 • Henrik Leffers
 • Hans Larsen
 • Carsten Munk
 • Maj-Britt Kent Hansen
 • Steffen Gliese
 • Anders Graae
 • Pietro Cini
 • Niels Bent Johansen
 • Christian Mondrup
 • David Zennaro
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Stig Bøg
 • Tino Rozzo
 • Frede Jørgensen
 • Kurt Nielsen
 • Eva Schwanenflügel
 • Tommy Clausen
 • erik pedersen
 • Niels Duus Nielsen
 • Werner Gass
 • Poul Erik Pedersen
 • Oluf Husted
 • Lars Koch
Ole Frank, Troels Ken Pedersen, Carsten Mortensen, Lillian Larsen, Viggo Okholm, Malan Helge, David Joelsen, Brian Nocis Jensen, Thomas Tanghus, Ib Gram-Jensen, Henrik Leffers, Hans Larsen, Carsten Munk, Maj-Britt Kent Hansen, Steffen Gliese, Anders Graae, Pietro Cini, Niels Bent Johansen, Christian Mondrup, David Zennaro, Bjarne Bisgaard Jensen, Stig Bøg, Tino Rozzo, Frede Jørgensen, Kurt Nielsen, Eva Schwanenflügel, Tommy Clausen, erik pedersen, Niels Duus Nielsen, Werner Gass, Poul Erik Pedersen, Oluf Husted og Lars Koch anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kære Georg Metz, Tak for din fredagsklumme. Det er det første jeg læser hver fredag morgen. Den er oplysende, interessant og ofte meget morsom. Apropos denne fredags indlæg, er det beskæmmende læsning, og desværre ikke noget nyt i historien. Først var det jøderne, så muslimerne og nu mennesker, som tillader sig tvære født i et andet land. Alt, hvad der kommer udefra bliver mistænkeliggjort. For nogle måneder siden modtog jeg en mail fra Danmarks statistik med et spørgeskema. Stor var min forundring, da det føste spørgsmål var : Hvorfor kom du til Danmark!! Jeg er født i Hongkong og boede der med mine forældre til jeg blev halvandet år. Jeg går ud fra, at jeg fik dette spørgeskema, da jeg måske var en af dem, der skulle have tilbud om, at jeg kunne få et større beløb, hvis jeg rejste til mit hjemland - i mit tilfælde Storbritannien?!? Jeg grinede men blev også gal i hovedet, hvordan er det gået til, at vi her i Danmark er blevet så fremmedfjendske, ikke blot befolkningen men også staten, at vi skal chikanere folk, som tillader sig at være født i et andet land? Jeg græmmes over disse modbydelige tendenser i vores samfund. I øvrigt undrer det mig, at pressen ikke har oplyst, at også de som er født i udlandet med danske forældre har fået dette spørgeskema. Det viser noget om det vanvid der hersker, når det gælder os "der er fremmede" her i landet.
V. h. Lise Quistgaard Raben

Nette Skov, Britta Hansen, Peter Beck-Lauritzen, Torben Bruhn Andersen, Curt Sørensen, Ole Frank, Troels Ken Pedersen, Carsten Mortensen, Viggo Helth, Lillian Larsen, Viggo Okholm, Malan Helge, Rikke Nielsen, jens rasmussen, Karsten Lundsby, Karsten Vedel Johansen, Flemming Berger, Brian Nocis Jensen, Werner Gass, Eva Schwanenflügel, Ib Gram-Jensen, Villy Birch Hansen, David Joelsen, Hans Larsen, Rolf Andersen, Carsten Munk, Maj-Britt Kent Hansen, Steffen Gliese, Søren Bro, Herdis Weins, Jane Nielsen, Niels Bent Johansen, Niels G Madsen, Bent Gregersen, Stig Larsen, Christian Mondrup, David Zennaro, Bjarne Bisgaard Jensen, Tino Rozzo og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Niels G Madsen

Kære Lise,
Jeg hørte godt om det spørgeskema fra Danmarks Statistik, og søgte derfor aktindsigt i indholdet af skemaet, samt følgebrevet. Jeg noterede mig at det ikke gøres tydeligt at det er helt frivilligt om man vil svare selv om det indeholder den ministerielle kongekrone på brevhovedet. Jeg klagede over denne mangelfulde information, men det lader til at være helt bevist at man ikke informerer om dette.

Jeg håber at du arkiverede denne skrivelse fra Inkvisitionen lodret!

Britta Hansen, Peter Beck-Lauritzen, Torben Bruhn Andersen, Viggo Helth, Malan Helge, Karsten Lundsby, Werner Gass, Eva Schwanenflügel, David Joelsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

I snart 20 år har Venstre, ivrigt støttet af Dansk Folkeparti, forsøgt at ødelægge Danmark. Så kan en ramadansang i højskolesangbogen da virkelig ikke være et stort problem.

Nette Skov, Torben Bruhn Andersen, Ole Frank, Viggo Helth, Lillian Larsen, Malan Helge, Karsten Lundsby, Werner Gass, Eva Schwanenflügel, Niels G Madsen, Steffen Gliese og Niels Bent Johansen anbefalede denne kommentar

grunden til, at det jødiske fylder så meget er vel, at kristendommen udraderede vores egen mytologi og indførte den jødiske i stedet. Den nordiske mytologi blev erstattet af det gamle testamente, og dermed blev forbindelsen til det oprindelige skåret over.
Det kan man ikke klandre jøderne, men de kristen magthavere, der gjorde det.

christian christensen, Peter Beck-Lauritzen, Bruger 264566 og Malan Helge anbefalede denne kommentar
David Joelsen

@Lise Q. Raben "For nogle måneder siden modtog jeg en mail fra Danmarks statistik med et spørgeskema. . . ."

Velkommen i klubben. Vi er flere der blev gale i hovedet. Sikke en idiotisk måde at skrive til folk, i en tid hvor modbydeligheden trives mod de senest tilkommende.

Britta Hansen, Torben Bruhn Andersen, Carsten Mortensen, Steffen Gliese, Lillian Larsen, Karsten Lundsby, Eva Schwanenflügel og Niels G Madsen anbefalede denne kommentar

"Præst og Adel,Borger,Bonde,
Kunstner,Skipper, Skolemand,
Kalder alt udansk det onde,
værger danskens fædreland,
og mens hver har sysler sine,
alle dog hinanden ligne,
har tilfælles Byrd og Blod,
modersmål og løvemod. "(1848)
Hvem skrev disse linjer? Det gjorde Danmarks mest opreklamerede dansker, alias N.F.S: Grundtvig.
I Folkehøjskolens sangbogs 15.udgave var de stadig med i visen "Folkelighed".
De forsvandt imidlertid fra den efterfølgende udgave. Hvilket giver håb for den kommende.

Ole Frank, Bruger 264566, Steffen Gliese, Olav Bo Hessellund, Rikke Nielsen, Karsten Lundsby, Werner Gass, Thomas Tanghus, Eva Schwanenflügel og Niels G Madsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

I virkeligheden er det jo udtryk for et gigantisk mindreværdskompleks, når alt og alle der ikke kan præstere aner tilbage til Ruder Konges tid mistænkeliggøres og søges udgrænsede i ghettoer og eksileringer fra dette miniput-kongerige.

Hans Larsen, Maj-Britt Kent Hansen, Ole Frank, Carsten Mortensen, Viggo Helth, Steffen Gliese, Rikke Nielsen, Poul Erik Pedersen og Werner Gass anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

PS. Hvis alle 'rejste hjem', skulle vi se langt efter pizza og shawarma, taxaer, SOSU-assistenter, hotelpersonale, rengøringsassistenter, pædagoger, jordemødre og læger, blandt andet.
Det ville blive interessant med den i forvejen rekordlave arbejdsledighed, hvem der så skulle varetage disse funktioner.
Kan ikke lige se for mig, at sengepraktikker løser dette problem..

Werner Gass, Hans Larsen, Maj-Britt Kent Hansen, Torben Bruhn Andersen, Ole Frank, Carsten Mortensen, Viggo Helth, Steffen Gliese, Erik Karlsen, Viggo Okholm, Karsten Lundsby, Marie Jensen, Pietro Cini og Poul Erik Pedersen anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Til et Folk de alle hører,
Som sig regne selv dertil,
Står der i samme sang som citeres af Pietro Cini, det er da vist et andet synspunkt i det ophedede år 1848.

Peter Beck-Lauritzen

Skal Isam B indskrive sig i HS, burde Paludan vel også have en mulighed. I bedste fald KUNNE de opveje hinandens absurditeter. Metz, Isam B er ikke kvalificeret, med hans holdninger, til at optræde i HS, om jeg skulle bestemme

Britta Hansen

Jeg modtog også opfordringen fra DS om at besvare spørgeskemaet. Jeg noterede mig, at det var foranlediget af Udlændinge- og "Integrationsministeriet", aka under fru Støjbergs regi(me).

Det fremgik dog af den indledende tekst, at hele øvelsen var frivillig, så til trods for en rykker fra DS jeg gjorde som anbefalet længere oppe: lodret arkivering.

Der er dog personer, der har udtalt i nogle fb-grupper, at de modvilligt har besvaret skemaet af frygt for hvad der alligevel ville kunne ske, hvis de undlod at svare. Ikke noget godt tegn, hvis I spørger mig ...

Peter Beck-Lauritzen

ES: - skulle alle rejse hjem, så var der ingen tilbage i DK! For hvem kan dokumentere sine aner tilbage til "ertebøllekulturen". Vi danskere er, et sammenrend af nationaliteter, fra alle steder i verden. Vi har dog et "fod-slaw", der kan kaldes fælles kultur.

Eva Schwanenflügel

@ Peter Beck-Lauritzen

Det er jo netop pointen, Peter. De fleste af os er af 'blandet herkomst', og kan ikke dokumentere nogen form for etnisk 'renhed'.

Og vores fælles fodslaw, som du kalder kulturen, kan man også sige meget om.
Man har ikke meget tilfælles udenfor éns egen bopæl, egn og socialklasse, til trods for landets liden størrelse.
Betænk fx den kulturkrig, der foregår mellem "København", der af nogle anses for at repræsentere hele Sjælland - også kaldet 'Djævleøen' - og Jylland..
Eller hvad har en indgroet Amar'kaner tilfælles med en beboer i en svinedyr Strandvejsvilla?

Såfremt du hentyder til traditioner, er der også stor forskel på landsdelene.
Og 70% af medlemmerne af Folkekirken er ikke troende.

For bare halvtreds år siden var det lovligt at slå børn.
Og de fleste kvinder gik med hovedtørklæde.
For 100 år siden havde kvinder ikke stemmeret.
Vi er da alligevel kommet et langt stykke vej siden da..

Lad os nu også give muslimer samme chance for at være her på lige fod med andre..
Der findes idioter og fanatikere indenfor alle samfundslag. Det skal vi bekæmpe med sund fornuft og vores demokratiske værdier.

Werner Gass, Britta Hansen, Maj-Britt Kent Hansen, Pietro Cini og Poul Erik Pedersen anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Ja , ja som min gamle biologilærer på gymnasiet sagde: Vi stammer alle fra Gorm den Gamles mulatkvinde. Det er da betryggende vi ikke er så indgiftede.