Kommentar

Georg Metz: Velment råd til Lars Løkke Rasmussen

Hvis han skriver et brev til brevkassen, følger svaret her
»Hvis og når Løkke Rasmussen rigtig bliver trængt, sender han måske – og det kan man da ikke afvise sker – Informations læserbrevkasse et spørgsmål: Hvad skal jeg nu gøre? Mvh Lars Løkke Rasmussen. Så vil rådet herfra lyde: Gå af mand, du har tabt. Red dit nussede eftermæle. Det kan blive pænere, fordi du har været en snedig rad. Det tæller i politik og politiske anekdoter, der også skriver historien,« skriver Georg Metz i ugens Intermetzo.

»Hvis og når Løkke Rasmussen rigtig bliver trængt, sender han måske – og det kan man da ikke afvise sker – Informations læserbrevkasse et spørgsmål: Hvad skal jeg nu gøre? Mvh Lars Løkke Rasmussen. Så vil rådet herfra lyde: Gå af mand, du har tabt. Red dit nussede eftermæle. Det kan blive pænere, fordi du har været en snedig rad. Det tæller i politik og politiske anekdoter, der også skriver historien,« skriver Georg Metz i ugens Intermetzo.

Mads Claus Rasmussen

30. august 2019

»Uroen i Venstre fortsætter,« er rutineoverskrift i medierne og vil være det til den dag, partiledelsen beklædes af nye navne, og så vil uroen fortsætte med andre fortegn. Venstrefolk beklager selvsagt personfnidderet og vil tale politik i stedet. Men politik og personer er revl og krat, så dét har lange udsigter.

Den gængse mening i kommentatorfeltet lyder, at uanset Løkke Rasmussens forsøg på tvangsfred i partiet – med den krigeriske erklæring: at han ikke under nogen omstændigheder frivilligt viger sædet og ydermere den repeterede floskel, at han agter at tage nøglerne til Statsministeriet tilbage – bliver der som sagerne står ikke tilnærmelsesvis fred i det hjemsøgte parti.

Ikke før Løkke Rasmussen selv og den øvrige ledelse, det er også ham selv, hummer sig.

Hvorledes næstformand Kristian Jensen opfatter personfnidderet og egen fremtid i det parti, han efter alt at dømme føler det som sin ret at overtage, er i disse dage – utvivlsomt uendeligt meget længere ­– af mindre end ingen betydning.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Birgitte Johansen
  • Anker Heegaard
  • Grethe Preisler
  • Thomas Tanghus
  • David Zennaro
  • Eva Schwanenflügel
  • Tommy Clausen
  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • erik pedersen
  • Malan Helge
Birgitte Johansen, Anker Heegaard, Grethe Preisler, Thomas Tanghus, David Zennaro, Eva Schwanenflügel, Tommy Clausen, Bjarne Bisgaard Jensen, erik pedersen og Malan Helge anbefalede denne artikel

Kommentarer

Grethe Preisler

I tonernes verden (monolog af Storm P, oplæst af Ebbe Rode i 1941)

Havde Lars Løkke Rasmussen bare spillet flygel eller kontrabas og ikke mundharmonika, var han jo aldrig blevet kvalt i instrumentet , da han tog en dyb indåndring for rigtigt at lægge følelse i præstationen. Så hvad gør vi nu lille du for at slippe af med ham igen uden at få en lige så håbløs idiot fra et af de andre store 'gammelpartier' på halsen?

Kurt Nielsen, Anker Heegaard, Bjarne Bisgaard Jensen og Torben Skov anbefalede denne kommentar