Klumme

Guldfisk smasker højlydt, hvis man lytter efter

Ved havedammen er der masser af liv på en sensommeraften. Og sidder man stille på bænken, kan man iagttage dyrenes aftenrutiner, skriver Karen Syberg i denne klumme
Ved havedammen er der masser af liv på en sensommeraften. Og sidder man stille på bænken, kan man iagttage dyrenes aftenrutiner, skriver Karen Syberg i denne klumme

Klaus D. Bentzen/Biofoto

26. august 2019

Ved havedammen foregår alt i slowmotion. Jeg har en aftenbænk, hvor jeg kan sidde og holde øje med, hvad der sker, mens solen går ned, og der sker det samme hver dag. Blot en smule tidligere efterhånden som solen forsvinder tidligere.

Der er et lille sangerpar, som hele sommeren hver aften har sat sig i klokkebusken. Sangerparret har en gren, hvor de kan nå ned og drikke, så det gør de. De skiftes.

Bag min ryg kvidrer en anden lille sanger sit aftenkvidder i Mozartrosen. Ét kvidder. Det må være et af de sidste, inden den holder helt op. De fleste fugle er forstummet, selv solsorten synger ikke længere aftensang, den nøjes med at skræppe op. Sangerne flyver nok snart deres vej.

Jeg ville ønske, jeg kunne identificere de små sangere, men mine ornitologiske kundskaber rækker ikke. De er alle sammen grå på ryggen med beige bug og et spidst lille næb. Insektædere.

Stillidsen er derimod let genkendelig med sin røde maske, sorte kyse og gule vingestrejf. Den kommer også og drikker hver aften, men foretrækker en af de visne grene i Maidens Blush-rosen, som jeg af samme grund ikke nænner at fjerne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Hans Larsen
  • Claus Bødtcher-Hansen
  • Christian Mondrup
  • Eva Schwanenflügel
  • Lise Lotte Rahbek
David Zennaro, Hans Larsen, Claus Bødtcher-Hansen, Christian Mondrup, Eva Schwanenflügel og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne artikel

Kommentarer

Claus Bødtcher-Hansen

26/aug/2019

Kære Karen Syberg,
tak for en dejlig og meditativ beskrivelse :-) ...

Kærlig hilsen
Claus

Kære Karen ...
Jeg er vild med dine beretninger om samspil og konflikter i landbohaven. Dine indlæg er by far de mest poetiske bidrag til indvandrerdebatten her i landet. Love it!
Claus Simonsen