Kommentar

Kan man definere sit køn, hvis man stadig er for lille til at bestemme sin egen sengetid?

Transaktivisterne ønsker, at vi skal se kønsrolleafvigende adfærd hos børn og unge som et bevis på, at de er transkønnede. Men majoriteten af de børn, der identificerer sig med det modsatte køn, ender med at acceptere deres biologiske køn som voksne, skriver Karen M. Larsen i dette debatindlæg
Debat
3. august 2019

Der er nu flertal i Folketinget for at give børn adgang til juridisk kønsskifte. Hermed ser det umiddelbart ud til, at LGBT Danmark og andre transaktivistiske organisationer såsom Foreningen for støtte til transkønnede børn står over for en sejr på en vigtig kampplads.

I den vestlige verden ser vi nemlig, at kampen om børnene spiller en voksende rolle for transaktivismen.

Offentligheden skal vindes for tanken om, at kønsrolleafvigende adfærd hos børn og unge er et bevis på, at de er transkønnede, og at den eneste beskyttelse mod, at disse børn kommer til at leve et liv i ulidelige mentale smerter, der typisk vil ende i selvmord, er, at disse så hurtigt som muligt får mulighed for at skifte socialt og kropsligt køn.

At majoriteten af dem, der som børn identificerer sig med det modsatte køn, som voksne ender med at acceptere deres biologiske køn, skal offentligheden helst ikke vide. For hvorfor dog ændre på børns juridiske køn, hvis de typisk vil lære at leve med det køn, som fremgår af deres oprindelige cpr-nummer?

Offentligheden skulle nødigt få at vide, at identiteten som transkønnet kun er en af flere måder, hvorpå man kan forholde sig til, at man ikke bryder sig om de kønsroller, man mødes med på grund af sit biologiske køn, og at man derfor måske har problemer med sin kønnede krop.

Og med hensyn til selvmordsrisikoen, så er der ikke lavet mange undersøgelser af det, men det tyder ikke på, at børn med kønsidentitetsproblematikker har markant højere selvmordsrater end andre børn med alvorlige psykiske udfordringer.

For eksempel ser det ud til, at børn og unge med anoreksi har en langt højere selvmordsrate end den førnævnte gruppe.

Børn, der har det svært, skal selvsagt have hjælp og støtte, men måske politikerne skulle lade eksperter ud i børne- og ungdomspsykiatri komme med forslag til løsninger frem for LGBT Danmark & Co., som meget vel kan have deres egen agenda.

Det er tydeligt, at LGBT Danmark & Co. benytter sig af samme strategi, som var så effektiv, da man fik overbevist politikerne om rigtigheden af at indføre det juridiske kønsskifte for voksne.

Det juridiske kønsskifte sælges som en praktisk løsning, der skal sikre, at man kan hente pakker på posthuset. Og i tilfældet med transbørnene, at de skal kunne låne bøger på biblioteket uden at blive afvist, fordi deres sygesikringsbevis ikke passer til deres fysiske fremtræden.

At det slet ikke er så sjældent, at børn uanset kønsidentitet fejlkønnes, og at man i dag i øvrigt ofte slet ikke skal fremvise sit sygesikringsbevis, da man selv kan scanne bøgerne ind, skal vi helst heller ikke tænke videre over. Reelt set skal man selv som voksen kun sjældent fremvise sit sygesikringsbevis for andre i offentligheden – og for børn må det være endnu mere sjældent.

Der er med andre ord tale om et salgstrick, der skal få politikerne til at overse en række andre spørgsmål.

I bad med pigerne

Hvad der allerede var uklart med hensyn til det juridiske kønsskifte for voksne, er nemlig lige så uklart med hensyn til kønsskifte for børn: Hvilke rettigheder giver et sådant juridisk kønsskifte? Skal en 16-årig dreng, der skifter juridisk køn til pige, have adgang til at nøgenbade med pigerne efter idræt? Skal vedkommende have adgang til at stille op som pige i professionel konkurrencesport? Hvad mener politikerne om det?

Det står også åbent, om politikerne i det hele taget har skænket de mere fundamentale spørgsmål, som det juridiske kønsskifte rejser, en tanke.

Da politikerne indførte det juridiske kønsskifte for voksne, troede de måske, at man hjalp nogle udsatte voksne til at kunne hente deres pakker på posthuset uden ballade.

Men det, man faktisk gjorde, var, at man lavede en juridisk blåstempling af postulatet om, at køn ikke handler om kropslige forhold, men om en ikke nærmere definerbar identitet eller subjektiv følelse – og det vel og mærke uden at vi forud herfor havde haft en grundig demokratisk debat om konsekvenserne og nødvendigheden af et sådant skift i samfundets officielle syn på køn.

Det juridiske kønsskifte for børn udvider problematikken med en ekstra dimension, for hvad vil det sige at være et barn, og hvad er forskellen mellem børn og voksne?

De fleste mener vel, at en toårig ikke er gammel nok til at bestemme sine egne sengetider, men barnet skal nu være i stand til at definere sit eget køn?

Det er ikke en joke: LGBT Danmark kræver juridisk kønsskifte for børn uden nedre aldersgrænse.

Ønsket om juridisk kønsskifte for børn kan ses som et led i kampen for, at børn skal have adgang til fysisk kønsskifte via hormoner og operationer.

Først skal de kønsrolleafvigende børn ’normaliseres’ og usynliggøres juridisk ved det juridiske kønsskifte, det næste er så, at de ved hjælp af hormoner og operationer skal ’normaliseres’ og usynliggøres fysisk.

Karen M. Larsen er gymnasielærer.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Troels Ken Pedersen

At enhver kønsrolleadvigende adfærd skulle være anledning til fuldt kønsskife er vist en ret frisk fortolkning af hvad LGBT Danmark og forståelsespapiret siger.

Igen trækkes den livstrætte and om drenge/mænds brug af juridisk kønsskifte af stalden, eller antydes i alt fald kraftigt. Og hvad angår sport, er der sådan set allerede procedurer i spil, som forholder sig til kønsskifte og hormonterapi - sådan set forholdsvis konservativt. Det har selvsagt været relevant for voksne i årevis, og transkvinder lader ikke til at have kapret al kvindesport, til trods for at de for så vidt har adgang til det meste.

At klage over manglen på demokratisk debat, når nu juridisk kønsskifte ned til seks år er i forståelsespapiret, under debat og endnu ikke lov, forekommer bare sært.

Efter at have tygget på det tror jeg egentlig selv jeg mener at de seks år er i den lave ende, og ville nok være gladere for 10-12 år. Men alle de rærlige argumenter MOD de 6 år gør mig i tvivl...

Jeppe Klingberg, David Zennaro, søren ploug, Susanne Kaspersen, Gitte Loeyche, Eva Schwanenflügel og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar

Hvem er "& Co."?

Dorte Sørensen

Til anbefaling hør - P1 DebatTorsdag d. 1. aug. 2019 Juridisk kønsskifte til børn? - /www.dr.dk/radio/p1/p1-debat/p1-debat-2019-08-01 -
Her deltog fx. Henrik Dahl (LA), der sagde at han havde forslået Joakim B. Olen at tage kvindelige hormoner og få et kønsskifte, så kunne han vinde alle de kvindelige konkurrencer i kuglestød. Er modstandernes niveau virkeligt på det plan. Ligeledes sagde præsten Marie Høgh, at alle naturligvis skulle have det godt - MEN der kunne først blive tale om juridisk kønsskifte , når de bliver 18 år. Her er hun åbenbart ligeglad med, at børnene lider under at være i en "forkret krop" samt at et personnummer skift er da en ting der er let og vil kunne hjælpe mange. Hvis de fortryder så er det da let at skifte tilbage igen.

søren ploug, Susanne Kaspersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Dorte - allerførst - det her er en af de ting, jeg slet ikke har nogen mening om. (Bortset fra, at jeg er træt af, at køsdebatten er så fjendtlig overfor hjerneforskningen....men det er en anden historie).

Du skriver: "Er modstandernes niveau virkeligt på det plan. "

De har altså bare en pointe. Det ER sket,

https://www.abc.net.au/news/2018-05-26/hannah-mouncey-transgender-athlet...

https://newyork.cbslocal.com/2018/06/13/transgender-track-athletes-win-c...

Troels Ken Pedersen

Det ville være sært om transkønnede atleter INTET vandt. Men skrækscenariet hvor de vinder alt har ikke materialiseret sig. Og det forekommer ikke videre sportsligt at forlange, at de aldrig må vinde.

Dorte Sørensen

Om et par med for meget mandlig homon skulle vinde - skal vel ikke afgøre om børn, der har det dårligt med ikke at blive anerkendt som den person de føler de er, kan gives et andet CPR-nummer. Giv dog børn et nyt CPR-nummer/ et juridiske kønsskifte , der skader ingen andre men kan være til stor hjælp for barnet.
Det kan godt lade sig gøre i Norge - hvorfor skulle det ikke kunne i Danmark.

søren ploug, Susanne Kaspersen, Marie Møller, Lone Hansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Johnny Winther Ronnenberg

Jeg syntes ikke, at jeg er konservativ på nogen måde, men jeg mener at såvel juridisk som fysisk kønsskifte må vente til de er atten år, Jeg mener at andet er er overgreb som baseret på en misforståelse som forældre foretager uden megen indsigt, Der bør derfor fortages en screening på samme måde som der gør for voksne. Den proces ville jeg som forældre ikke tage et barn igennem.

Mikael Fotopoulos, Therese Hagen, Anina Weber, Troels Brøgger, Klaus Lundahl Engelholt, Thomas Christensen, Randi Christiansen, Karsten Lundsby, Anne Mette Jørgensen, Mogens Holme, Lotte Tvede, Ninna Maria Slott Andersen, Ete Forchhammer , Michael Andresen og Nike Forsander Lorentsen anbefalede denne kommentar
Nike Forsander Lorentsen

Kæmpegod artikel af Karen M Larsen som sætter et finger (eller faktiskt hele hånden) på en øm punkt. Det er da ret førbavsende at hele vensterfløjlen har købt denne intolerante, induvialistiske neoliberale transaktivistiske førnektelse af biologi. EL, SF og Socialdemokrater har droppet den lille uns eller glemt den Socialisme de stod før. Så må jeg minde dem om det.
'Socialisme har intet at gøre med kønsidentitet ideologisk. Den ene er en klassebaseret analyse af, hvem som kontrollerer produktionsmidlet. Mens den anden er postmoderne, individualistisk, neoliberal dogmem'.

Mikael Fotopoulos, Therese Hagen, Anina Weber, Anne Rasmussen, Troels Brøgger, Anne Mette Jørgensen, Flemming Berger, Susanne Kaspersen og Ninna Maria Slott Andersen anbefalede denne kommentar
Mads Jakobsen

Troels Ken Pedersen skrev: "Igen trækkes den livstrætte and om drenge/mænds brug af juridisk kønsskifte af stalden, eller antydes i alt fald kraftigt."

Og igen bliver den afvist uden argumenter.

Her er et eksempel fra den virkelige verden: https://torontosun.com/news/national/balls-to-that-human-rights-hearing-... Har en "transkvinde" med mandlige kønsorganer RET til at få sit klokkeværk behandlet i en kun-for-kvinder salon? Er de ansatte kvinder PLIGTIGE til at røre ved den tissemand? Skal kvindernes forretning lukkes fordi de diskriminere transkønnede?

Hvis vi køber præmissen om, at en mand der føler sig som en kvinde i virkeligheden er en kvinde, så er svaret ja.

Hvis vi køber præmissen om at køn er et flydende kontinuum, så er svaret, og dermed kvindernes mulighed for at beholde deres job, tilsvarende flydende.

Det her handler ikke bare om at føle sig progressiv ved at lave lækre lyde. Der er konsekvenser, en pris at betale.

Therese Hagen, Anne Rasmussen, Klaus Lundahl Engelholt, Karsten Lundsby, Morten Simonsen og ulrik mortensen anbefalede denne kommentar
Anita Andersen

Hvor er jeg træt af, at uvidende selvbestaltede “bedrevidende” udtaler sig om noget de tydeligvis ikke kan sætte sig ind i. Dette er et alvorligt emne som kan ende ud i svære psykiske diagnoser og selvmord, og derfor skal der lyttes meget mere til folk som er transkønnede og deres nærmeste pårørende fremfor skolelære og andre som rent faktisk ikke kender de faktiske udfordringer vi transkønnede må slås med, når vi påtvinges cpr.nr og et navn vi ikke kan identificere os med.
Ps.
Jeg har i tet med LGBT.dk at gøre men er selv vokset op i en krop jeg ikke følte mig til pas i og har sidenhen gennemgået kønsskifteoperation, og har aldrig haft det bedre end nu.
Mvh. Anita

David Zennaro, Line Thy, søren ploug, Bo Møller Jensen, Eva Schwanenflügel, Susanne Kaspersen og Marie Møller anbefalede denne kommentar
Henrik Bjerre

Paa trods af det foelsomme emne, er det ikke muligt her paa Informations debat, at vedholde den gode tradition hvor man fokuserer paa argumenterne og ikke paa debatoerernes personlighed, viden, evner, intentioner mv. ?

David Zennaro, Troels Brøgger, Anina Weber, Karsten Lundsby, Flemming Berger og Nanna Kinch anbefalede denne kommentar
Bjørn Pedersen

Identitet der fornægter virkeligheden kaldes almindeligvis for en religion. At tro at man er en kvinde når man er en mand, er dog hverken mere eller mindre skadeligt end at tro at ens sjæl farer i helvede hvis man spiser rejer. Hvis kvinder og piger, mænd og drenge er utilpas ved biologiske drenge eller mænd inde i deres omklædningsrum/bad, er det jo ærgerligt. Hvis der skulle være biologiske drenge der føler sig som piger, men som også er tiltrukket af piger (tvivler på at de udgør en nævneværdig procentdel), så vil de jo næppe også være voyeurister. Piger i puberteten i herrebadet vil nok også blive ubehagelig til mode over at blive begloet af jævnaldrende, liderlige drenge eller pædofile mænd. Det er altså et problem der løser sig selv.

Så længe man holder sig fra at give børn tilladelse til et fysisk såkaldt "kønsskifte", er et juridisk kønsskifte dog ikke meget anderledes end at børn siger ja til præsten til deres konfirmation. En anerkendelse af at andre tror på noget andet (om dem selv).

Mads Jakobsen

Bjørn Pedersen, hvordan er det et "problem der løser sig selv" at CIS kvinder ikke har lyst til at møde mandlige kønsorganer i deres omklædningsrum, ikke har lyst til at vokse mandlige organer i deres saloner og ikke har lyst til at kæmpe mod fysiske mænd i deres yndlingssport? For enten skal deres præferencer beskyttes, eller også skal de overrules, og begge dele er en aktiv samfundsbeslutning.

Therese Hagen, Anne Rasmussen, Nanna Kinch og Ninna Maria Slott Andersen anbefalede denne kommentar

Der har i radioens p1 i forløbne uge været et par forældre, de rhar fortalt om, hvordan deres børn har haft det med at være i en "forkert" krop. Og det har da godt nok givet mg stof til eftertanke. Det er jo ikke bare en enkelt frustreret bemærkning en dag, hvor man er blevet drillet, de rhar affødt ønsket om at være det modsatte af det, man er født til. Det er et konstant ønske og daglige frustrationer, der ligge til baggrund. Og den generelle veltilpas der efterfølgende, når det lykkes, er blevet barnets hverdag, er da mere end een tanke værd.
Og så er det dog kun personnummeret, der skal ændres, det er et juridisk kønsskifte og ikke et fysik.
Mht. anoreksi som den psykiatriske diagnose, der nok har flest liv på samvittigheden, så er der mig bekendt ikke noget der helt entydigt forklarer, hvorfor man havner i dette helvede, men at der er meget forskelligt, der spiller ind. En forsigtig tanke kunne være, at intet bliver bedre af, at man har en generel utilpashed i den krop man er i, som synes forkert kønnet,
Mht. sport, nej der skal ikke snydes, men det er da utopi på et meget højt plan at tro, at der ikke snydes. Og er det vigtigere et Joakim B. Olsen kan snyde sig til at vinde ved at skifte køn, ned ved det han præsterede. (hvor han vel i øvrigt fik for meget team-Danmark støtte, han han fået mindre kunne han i følge sin egen ideologi have taget sig sammen og fået guld)

David Zennaro, søren ploug og Marie Jensen anbefalede denne kommentar
Bjørn Pedersen

@Mads Jakobsen

Det går i sig selv i og med at barnet jo ikke vil have lyst til at sætte sig selv i en socialt akavet situation. Det har de færreste børn, jo. Til de børn der har lært at være ligeglad med hvad alle andre end dem selv tror og føler, må det jo være de kvinder der føler ubehags eget ansvar at sige fra - enten overfor barnets forældre personligt eller til politikerne. Kan jo ikke passe man skal tankelæse, vel?

Det har altid været tilladt for børn under syv år at komme ind i det modsatte køns omklædningsrum i ledskab med deres forælder eller anden voksen. Hvad dem over syv angår, tja.... det er Folketinget der har bestemt de love vi har uanset hvad man mener om dem, og den danske befolkning der har stemt på FT's medlemmer. Det må derfor antages at langt størsteparten af danske cis-kvinder ikke ser noget udbredt eller nævneværdigt problem i børne trans-dillere i omklædningsrummet. Så havde de jo sagt fra.

Ehm Hjorth Miltersen

Så her vi her igen.
For det første: Der er ikke nogen der forsøger at gøre "kønsrolleafvigende" børn til transkønnede. Masser af børn føler sig ikke tilpas i traditionelle kønsroller, uden at de oplever kønsdysfori/kønsubehag, dvs. en vedvarende følelse af at deres tildelte køn ikke er rigtigt for dem. Det er ikke de børn - piger der har kort hår og ikke gider dukker, eller drenge med neglelak osv. - der snakkes om når der snakkes om juridisk kønsskifte. Det er børn der har en vedvarende, omfattende og disruptiv oplevelse af at de ikke er det køn de er blevet tildelt ved fødslen og som fx fremgår af deres CPR nummer. Altså: transkønnede børn. Det er børn som dagligt oplever enormt meget modstand fra omverdenen fordi de igen og igen fejlkønnes hver gang de er i kontakt med en offentlig instans, fx skole, sundhedsvæsen m.m. De oplever at blive holdt ude fra fællesskaber fordi de ikke ses som dem de er. Det er ikke bare en dreng med langt hår som nogen ved et uheld kommer til at kalde "hun". Og der er næppe nogen forældre der vil gøre noget så gennemgribende som ændre deres barns juridiske køn uden at det også er barnets ønske og et reelt problem i hverdagen.

Og så en ekstra kommentar: ja, anoreksi er den psykiske problematik som flest unge dør af. Og transkønnede har 4 gange højere risiko for at udvikle en spiseforstyrrelse end ciskønnede. Hvorfor mon ... Måske kunne vi rede nogle liv ved at forbedre levevilkårene for transkønnede, fx ved at gøre juridisk kønsskifte mere tilgængeligt.

David Zennaro, Line Thy, søren ploug, Eva Schwanenflügel og Troels Ken Pedersen anbefalede denne kommentar
Ninna Maria Slott Andersen

Karen M Larsen tak for en god og relevant artikel.
Jeg oplever du beskriver noget virkelig centralt i følgende citat: "Offentligheden skulle nødigt få at vide, at identiteten som transkønnet kun er en af flere måder, hvorpå man kan forholde sig til, at man ikke bryder sig om de kønsroller, man mødes med på grund af sit biologiske køn, og at man derfor måske har problemer med sin kønnede krop."
-Man ser som bekendt dét man kigger på, og kigger man kun på ens biologiske køn som kilden til alle ens problemer og udfordringer her i livet, ja, så er det også kun dét, man ser...og så ser man ikke dét, som jeg oplever er kernen i dette emne er, nemlig den måde hvorpå vi rent socialkonstruktivistisk forholder os til køn. -Det er nok snarere de rent normative kønsrolleopfattelser/rammer (og dermed handle- og udtryksmuligheder for individet i vores samfund), der er det snærende bånd, end det reelt er det faktum om man har en penis, vagina eller et par bryster eller ej.

Anne Rasmussen, Nike Forsander Lorentsen, Troels Brøgger, Flemming Berger og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Mads Jakobsen

Bjørn Pedersen, det lyder som om din definition på "det løser sig selv" er "det må andre kæmpe med."

Lige nu er det tilladt at segregere kønnene i bade og på toiletter. Det er tilladt at tilbyde ydelser kun til det ene køn. Det er tilladt at holde det ene køn ude af sports begivenheder. Det er tilladt at sige at kun det ene køn skal aftjene værnepligt og at kun det ene køn må omskæres. Og det er forbudt at vise sine kønsorganer til folk at det modsatte køn der ikke gider at se dem.

Alt det bygger på nogle forudsætninger om køn som ikke er blevet diskuteret til noget folketingsvalg. Så at påstå at politikkerne har et klart mandat til at begynde at eksperimentere er lige vel friskt.

Desuden er der en forskel på børns ønske om at undgå akavede situationer og deres evne. At fortælle børn at alt bliver godt, for derefter at sende dem ind i et liv hvor de hver dag mødes med kognitiv dissonans fra deres omgivelser er måske ikke den bedste rådgivning. Hvad enten man mener at det er omgivelserne der er noget galt med eller ej.

Therese Hagen, Anne Rasmussen og Else Marie Arevad anbefalede denne kommentar
olivier goulin

Er der nogen 6-årige, der kender deres personnummer - og hvis ja. oplever de sidste 4 cifre som kilde til stor frustration og sorg ?

Følgerne af de næste årtier klimakatastrofer vil formentlig sætte menneskelig lidelse og ulykke i et noget andet perspektiv. Til den tid vil ingen tale om dette problem længere

Det vil være pist forsvundet.

/O

Troels Brøgger, Anne Mette Jørgensen, Randi Christiansen, Karsten Lundsby, Flemming Berger og Carl Chr Søndergård anbefalede denne kommentar
Thomas T. Jensen

Hvad skulle en ændring af et par tal i et personnummer ændre for et barn, der føler sig forkert i den krop, det er født med. Vil en "føle-pige" føle sig mere kvindelig med et ulige personnummer, når det står og holder sin penis i hånden på badeværelset?
Det med juridisk kønsskifte er kun en skin-ændring.
Det juridiske køn er baseret på en objektiv konstatering, der fungerer som identitetsmarkør ligesom øjenfarve og fingeraftryk. Det har især betydning for administration I forbindelse med sundheds- og hospitalsvæsen. Samt pasudstedelse ifm. identitetsverifikation.
Om man føler sig som et andet køn eller intetkøn eller som Jesus eller Napoleon, er og bør være ligegyldigt over for de objektive facts.

Therese Hagen, Anne Rasmussen, Anne Mette Jørgensen, Karsten Lundsby, Mogens Holme og Carl Chr Søndergård anbefalede denne kommentar

"Kan man definere sit køn, hvis man stadig er for lille til at bestemme sin egen sengetid?"

Glimrende spørgsmål. Og selvfølgelig kan man ikke det. Lev med den du er. Og når man er juridisk myndig kan man skære pikken af hvis det er hvad man har lyst til. Men indtil man er myndig er der ikke nogen der skal ændre en. Ej heller skære i børnene.

Therese Hagen, Anne Rasmussen, Else Marie Arevad, Mogens Holme, Troels Brøgger, Pia Larsen, Thomas Christensen, Anne Mette Jørgensen, olivier goulin, Randi Christiansen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Mads Jakobsen

Hmm Nils Bøjden, det lyder jo meget sympatisk, men det er ikke faktuelt korrekt. Forældre må gerne skære i deres børn af religiøse eller æstetiske årsager. Den beskyttelse du efterlyser eksistere bare ikke.

Klaus Lundahl Engelholt og søren ploug anbefalede denne kommentar

"Forældre må gerne skære i deres børn af religiøse eller æstetiske årsager. Den beskyttelse du efterlyser eksistere bare ikke."

Og det mener jeg er fuldstændigt forkert. Men korrekt at man må. Afskyeligt!

Therese Hagen, Mogens Holme, Troels Brøgger, Randi Christiansen, Karsten Lundsby og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
Michael Gudnæs

Det forekommer mig, at det må være LGBT miljøet som er tidens mest stålsatte bærer af ALLE fortidens fordomme om køn og kønsroller, siden de har så travlt med at definere sig selv i forhold til dem. Kan man da ikke bare indse, at kønnene netop IKKE har fast definerede forekomster og handlingsmønstre, og at der derfor ikke er grund til at specialisere sig i en eller anden særlig bogstavskombination? Integration er typisk en sundere vej end segregation. Kan vi ikke bare være lidt mere inkluderende allesammen, i stedet for at have så travlt med at skille os ud?

Therese Hagen, Lillian Larsen, Anne Rasmussen, Ninna Maria Slott Andersen, Anne Mette Jørgensen, olivier goulin og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Det er sygeligt, at små førpubertære børn forholder sig til (juridisk) køn. Det må være miljø-og andre gifte, der - ligesom med de abnomiteter, vi ser på dyr - forårsager denne forvirring. Og så snotforvirrede voksne, som ikke kan finde ud af at være normale, men videregiver deres eget indre kaos til deres børn. Det virker nærmest som om, det er en modedille. Meget er givet, men sit køn - det bestemmer man selv? Også selvom man stadig går med ble?

Denne forvirring vedrørende kønsidentitet må spejle underliggende abnormiteter fremkaldt af gud ved hvad, men de medfører omkalfatring af biologiske grundvilkår, der altid har været gældende for mennesker. I hvis interesse kan denne opløsning tænkes at være?

Hvis man vil ændre sit medfødte køn, må det i det mindste vente, til man er voksen, og selv kan tage ansvar for sit liv. Det er en privatsag og for voksne.

Anne Rasmussen, Else Marie Arevad, Carsten Munk, Troels Brøgger, Anne Mette Jørgensen, Dorte Nielsen og olivier goulin anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

I 'little big man' ses en mandlig indianer, som er kvinde - han deltager med sit ganske særlige væsen og er et menneske, som på trods af sin biologiske animus tillades at lade anima dominere. Det er inspirerende for både mænd og kvinder, når mangfoldigheden på den måde lever. At tro man 'bliver sig selv', og at ens eksistentielle fremmedgørelse ophører, fordi man ommøblerer sin fysik, er udtryk for en uvidenhed, som ikke bør nyde offentlig støtte og slet ikke komme på tale i forbindelse med børn. Hvilket nærmest er en forbrydelse - på linje med omskæring, bare værre.

Anne Mette Jørgensen

Giv alle køns neutrale personnumre eller allerbedst afskaf, det uvæsen.
At sundheds området ikke kan behandle os er den værste løgn. Ingen vil vel påstå, at man i England ikke har et sundheds system.
Jeg har oplevet bagsiden af "offentlig" nummeret. Personnummeret bruges også af hackere til at tømme folks bankbog.
En kvinde gave sig ud for at være mig, kontaktede lægevagt 2 dage i træk henholdsvis i Tønder og Holbæk.
Fik efter en løgnehistorie om en ferie efter en håndoperation på Riget.(De udfører slet ikke den slags på Riget til københavnere). udskrevet store doser smertestillende medicin hos de respektive lægevagter. Jeg kan ikke få det slettet fra min journal!!!!
Et stort antal har gennem telefon tvunget mig til at oplyse personnummer. Samme personer oplyser ofte kun deres fornavn. Det er stort set inden for alt. Når jeg er i mit sarkastiske hjørne svarer jeg: Du kan få mit offentlige nummer eller mit allemandseje. De fleste fatter intet.
I øvrigt er det helt til hest, at ændre på børns biologiske køn fra 6 års alderen. Selv mine børnebørn på 9 og 12 ved kun hvornår de har fødselsdag og hvor gamle de er. Normalt - på en række områder er jeg langt til venstre, men her står jeg af akkurat som med ventrefløjens iver, når det drejer sig om leflen for den muslimske tro.

Anne Mette Jørgensen

Fejl til sidst - der skulle have stået, juridiske køn.

Thomas Jensen

Er det ikke nærmest et overgreb mod det seksårige barn, der har fået et nyt personnummer, at det skal leve 12 år i en krop der ikke matcher egen følelse af køn? Når nu vi har anerkendt barnets ret til selv at definere sit køn og givet det et nyt personnummer, så ligger det da lige for, at det også skal have ret til at kræve en kønsskifteoperation. Jeg forudser en glidebane...

Man kan overhovedet ikke (om)definere sit køn, men må leve med det, man har fået ved fødslen, selv om det kan være svært at leve med. Forestllingen om, at man kan vælge selv, er et godt og emblematisk udtryk for, hvad jeg vil betegne som Humanistisk Fascisme.

Therese Hagen, Peter Bojsen, Anne Rasmussen, Ninna Maria Slott Andersen, Troels Brøgger, Thomas Christensen og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Manglende rettidig omhu

Det er svært at spå, især om fremtiden. Da det elektroniske CPR-register blev implementeret i 1968 var der meget få - om nogen - der havde forestillet sig hvor mange forskellige køn, man potentielt ville kunne få mulighed for at til- og framelde sig i DK på individuel basis i 2019.

Og nu har vi så skandalen. Vores arme små børn, som vi frit vil kunne vælge at abortere, hvis de ikke allerede på fosterstadiet lever op til deres vordende forældres ønske om at få leveret hhv. en drenge- eller pigebaby med storken, geråder nu i svære kvaler med hensyn til valg af 'juridisk køn' som følge af, at det sidste ciffer i vores personnumre kun rummet to muligheder for at oplyse hvilket køn, de skal henregnes til. Og når man nu ved, hvor mange potentielle muligheder - ud over hankøn, hunkøn, intetkøn og fælleskøn - der teoretisk er mulighed for at operere med i den digitale tidsalder, kan der da ikke være tvivl om, at denne problematik bør tages op af lovgiverne og debatteres tidligt, sent og 24/7 i samtlige tilgængelige offentligt såvel som privat drevne medier på www i agurketiden, som tilfældigvis i DK falder sammen med vore folkevalgte parlamentarikeres sommerferie fra den lovgivende forsamling på Christiansborg (Folketinget).

Så på med vanten folkens. Det er nu eller aldrig I har en chance, der måske aldrig kommer igen, for at give jeres mening tll kende og påvirke jeres folketingskandidat til at stemme for 'den rigtige' løsning' på dette for os alle så presserende problem, når han, hun, hen eller hyn (det ikke ønskede bedes overstreget) kommer styrket tilbage til Christiansborg fra sommerferien under andre himmelstrøg.

Man kan definere sin egen seksualitet men selv at definere sit køn forekommer mig groft anti-darwinistisk. Hvis man har gennemgået kønsskifte må det være rimeligt at kønnet skiftes ligeså i det offentlige register men hvis man bare føler sig som det andet køn finder jeg det dybt problemstisk. Børn skal have lov til at være børn og ikke bruges til at eksperimentere på af progressive ideologier.

Hvad med at uddanne pædagoger og andre der har kontakt med vores børn i at identificere børn der ikke passer ind i de gængse kønsstereotyper og få forklaret resten af klassen at der er mange måder at være dreng eller pige på.

Randi Christiansen

Kender en lille dreng, som kun ville gå i kjole. Det fik han så lov til, alt det han ville. Nu er det et overstået stadie. Tænk hvor frygteligt, hvis skøre voksne havde fordrejet hans lille hovede i retning af kønsskifte. Vor frue bevar os vel, hvorfor er mennesker til tider så tossede. Chemtrail?

Therese Hagen, Anne Rasmussen og Else Marie Arevad anbefalede denne kommentar
Troels Brøgger

Tænk engang at dette skal fylde så meget i en verden hvor der er en del at tage fat på hvis vi skal overleve på planeten samt undgå at sindsyge mænd kaster verden ud i endnu en storkrig. Jeg har ikke noget mod folk med anden seksualitet eller andre varianter af menneskeheden men jeg er RØVTRÆT af den evindelige LGBT mølles kværnen, og denne eveindelige hævden af identitet som det vigtigste i verden.

Lillian Larsen, Anne Rasmussen, Else Marie Arevad, Mogens Holme og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Ja troels, det er træls. Men det er børn, vi taler om, de kommende generationer. Fremtidige vækgere og beslutningstagere. Skal de være komplet fortabte i et vanvidsscenario af offentligt støttede supermarkeder med frit valg på de kønsidentitære hylder? Så er slaget for alvor tabt til de gale mennesker, som vil magten for enhver pris.

Troels Brøgger

@Randi jeg forstår ikke din pointe....

Troels Brøgger

Det her ligner omskæringsdebatten. Kønsskifte og omskæring: Efter personen er blevet myndig og ikke før. At lade små børn bestemme ders køn selv er for langt ude.

Caroline Lillelund

Uanset, hvad man mener om forslaget om at tillade juridisk kønskifte for børn uden nedre aldersgrænse, er det IKKE i orden at kalde en seriøs debattør for "et afskum af selvberettigelse (sic) og lesbisk overherredømmenegativitet". Hadefulde udfald mod kvinder/lesbiske, der ytrer sig offentligt er ikke uskyldigt, men desværre ofte forekommende i debatter om transkønnedes rettigheder. Trist, at Information vælger at lade kommentaren stå!

Jamen CPR numrene benyttes da allerede i dag til fin-klassificering af borgerne. Reglerne er:
Hvis de midterste to cifre er et tal er mellem 19 og 90 er det uacceptabelt hvis du føler dig hjemme i din egen krop.
Hvis det er mindre end 85, så skal du ikke regne med at blive kaldt til jobsamtale.
Mindre end 52, så lugter du og er en udgiftsbyrde.
Mindre end 19 = ingen bajere til dig!
Hvis det sidste tre cifre er to nuller og et syvtal har du sikkert licens til at dræbe og alle kvinder er helt vilde med dig også selvom alt hvad du siger består af meget corny one-liners. Selv med en lille topmave føler du dig totalt hjemme i egen krop. Og andres.

Randi Christiansen

@caroline - naturligvis bør man bestræbe sig på at holde kammertonen. Også selv om det er oprørende udsagn, der bringes til torvs. Jeg må dog sige, at disse overgreb på vore børn, må imødegås på det kraftigste. For det er sygeligt, afsporet, perverst at lade dette kønsidentitære kaos, som af gud ved hvilken grund hærger blandt mennesker for tiden, forårsage så alvorlige indgreb i børns liv og på så løst et grundlag.

Der kan være mange årsager til, at mennesker ikke føler sig hjemme i deres køn. At tillade børn, som ikke er færdigudviklede, at foretage så alvorlige og uigenkaldelige transformationer af deres biologi er komplet uansvarligt. I stedet bør det omgivende samfund udvikle evnen til kærligt at inkludere mennesker, der har behov for at udleve sider af sig selv, som ikke er normen. Det kunne være en ægte berigelse for alle. Hvis nogen går så vidt som til kønskirurgi, må det være for egen regning, men det er en forbrydelse at inddrage børn i denne forvirring.