Klumme

Kommer høtyvene mon nogensinde til Hollywood?

Hollywood-stjernernes lønninger er helt gakkelak, men alle synes at leve ganske fint med det. For vi kan jo se, at de er dygtige og progressive, mens virksomhedslederne jo bare er nogle dumme svin, der fyrer folk, skriver journalist Anna von Sperling i dette debatindlæg
Dwayne Johnson, som også er kendt som The Rock, er verdens bedst betalte skuespiller. Han har blandt andet fået 23,5 millioner dollar for den nyeste Jumanji-film og 15 pct. af indtjeningen. Anna von Sperling stiller i denne klumme spørgsmålstegn ved Hollywood-stjernernes høje lønninger.

Dwayne Johnson, som også er kendt som The Rock, er verdens bedst betalte skuespiller. Han har blandt andet fået 23,5 millioner dollar for den nyeste Jumanji-film og 15 pct. af indtjeningen. Anna von Sperling stiller i denne klumme spørgsmålstegn ved Hollywood-stjernernes høje lønninger.

Kazuhiro NOGI

30. august 2019

Dwayne Johnson. Hvem? spørger en del af jer nok – selv måtte jeg slå ham op. Nu skal I høre: Dwayne Johnson er verdens bedst betalte skuespiller. 89,4 millioner dollar har han tjent i år. Over en halv milliard kroner kunne manden, de kalder The Rock, indkassere i 2019. Det giver anledning til at benytte et ord, som jeg sparer til helt særlige lejligheder: perverst.

Det er perverst, at ét menneske skal tjene så mange penge. Men er det også urimeligt?

Lad mig understrege: Jeg køber ikke ind på den med, at ’intet menneske er så og så meget værd’. Løn dannes ikke efter værdi. Løn er det mindste, som en arbejdsgiver kan slippe af sted med at betale. 

Men der er alligevel forskel på folk, når det kommer til, hvem der vækker vores vrede over den mekanisme. For det samler folket som få andre emner, når virksomhedsbosser tjener solen sort, men af en eller anden grund behandler selv den kritiske presse lønninger i underholdningsindustrien som i bedste fald en noteværdig kuriositet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Eva Schwanenflügel
David Zennaro og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Tjooo en lille vestlig sludder for en vestlig sladder.

Alle vestlige lønninger, inklusive Anna Von Sperlings, er perverse. Hun er nemlig selv rig i og overbetalt i forhold til den overvældende majoritet her på kloden. Mon hun har en holdning dertil? Eller er det kun groft når det er hyperpopulære, storsælgende, omsætningskabende og underholdende The Rock?