Kommentar

Kun en tåbe vil sætte sin lid til Facebook, når det angår ens økonomiske velbefindende

Men måske er det hele pointen: Med så omfattende personlige data om 2,4 milliarder aktive brugere hver måned, hvem andre end Facebook ved så bedst, hvor mange tåber, der bliver født hvert minut? skriver Joseph Stiglitz i dette debatindlæg
Men måske er det hele pointen: Med så omfattende personlige data om 2,4 milliarder aktive brugere hver måned, hvem andre end Facebook ved så bedst, hvor mange tåber, der bliver født hvert minut? skriver Joseph Stiglitz i dette debatindlæg

Stephen Lam

10. august 2019

Facebook har besluttet, at det, verden har brug for, er endnu en kryptovaluta. De har også besluttet, at lanceringen af en sådan er den bedste måde, hvorpå det store talentmateriale, de har til rådighed, kan udnyttes.

At Facebook tænker sådan siger en hel del om, hvad der er galt med amerikansk kapitalisme i det 21. århundrede.

På sin vis er det et besynderligt tidspunkt at lancere en alternativ valuta på. Tidligere tiders argument om at traditionelle valutaer var for labile, holder ikke lige nu. Dollar, euro og yen har holdt sig bemærkelsesværdigt stabile. For tiden bør man snarere bekymre sig om deflation, ikke inflation. Der er også sket fremskridt, hvad angår finansiel åbenhed, som gør pengevask og andre skumle aktiviteter vanskeligere.

Man kunne derfor med god ret spørge: Hvad er Facebooks forretningsmodel, og hvorfor er så mange tilsyneladende interesserede i dette nye forretningseventyr? Nogen vil måske gerne have andel i de renter, som platformen ville generere ved at udbyde transaktioner.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Morten Lind
  • Anders Reinholdt
  • Olaf Tehrani
  • Steen K Petersen
  • Benno Hansen
Morten Lind, Anders Reinholdt, Olaf Tehrani, Steen K Petersen og Benno Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu