Læserbrev

Nye Borgerliges socialpolitik er en parodi

Nye Borgerlige lover os en værdig socialpolitik. Men når prisen er, at vores medborgere uden dansk statsborgerskab skal frarøves deres rettigheder, er der absolut ingen værdighed i det, skriver kontanthjælpsmodtager Anders Vang Nielsen i dette debatindlæg
Debat
21. august 2019

Som en af de mange kronisk syge, der kæmper for anerkendelse i det såkaldt sociale system, giver jeg intet for Nye Borgerliges beskæftigelsesordfører, Lars Boje Mathiesens, gratis påstande her i avisen den 19. august. Han taler for en mere værdig behandling af os. Men der er absolut ingen værdighed i at slippe for mistillid, svigt og årelang sagsbehandling, hvis prisen er, at titusinder af vores medborgere uden dansk statsborgerskab skal frarøves deres basale, grundlovssikrede ret til et eksistensgrundlag og efterlades i armod, som Nye Borgerlige lægger op til.

Nye Borgerliges parodi på en socialpolitik lægger et skarpt snit langs et raceskel, der deler os i to. Det er slemt nok, hvad integrationsydelsen allerede forvolder af skade på disse menneskers liv. Fællesskabet skal, ligesom loven, gælde for alle.

Anders Vang Nielsen er kontanthjælpsmodtager

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her