Klumme

Det skader ikke at tvivle lidt på, om det man laver, er værd at vise frem

Byen er fuld af folk, der udtrykker sig, koncerter, shows og udstillinger. Med al den personlige udfoldelse, hvem har så brug for mere kunst, mere kultur? Som udøver skader det ikke at tvivle lidt på sig selv, skriver sceneinstruktør Katrine Wiedemann
Tvivlen er vigtig for udøveren af kunst. Det er sceneinstruktør Katrine Wiedemann blevet mindet om af forfatteren Michel Houellebecq. »Jeg elsker Houellebecq, fordi han stadig tvivler på sig selv. Hvordan skal man ellers holde sin egen tvivl ud? Måske den tvivl er vigtig. Det håber jeg,« skriver hun i denne kommentar.

Tvivlen er vigtig for udøveren af kunst. Det er sceneinstruktør Katrine Wiedemann blevet mindet om af forfatteren Michel Houellebecq. »Jeg elsker Houellebecq, fordi han stadig tvivler på sig selv. Hvordan skal man ellers holde sin egen tvivl ud? Måske den tvivl er vigtig. Det håber jeg,« skriver hun i denne kommentar.

Eduardo Munoz

29. august 2019

Jeg iscenesætter i øjeblikket Cyrano de Bergerac på Det Kongelige Teater, historien om manden med den skønne ånd og det grimme ansigt.

I weekenden var Michel Houellebecq gæst på litteraturfestivalen på Louisiana. Ingen sammenligning med Bergerac i øvrigt, men har man set Houellebecq, kan man godt forestille sig, at hans unge år ikke var nemme.

Michel Houellebecq er en sjælden begavelse, og jeg husker en passage i hans roman Kortet og landskabet, hvori han konkluderer, at kunstnerne ville gøre kulturen en tjeneste ved at ophøre med at lave kunst, da der simpelthen er for mange, der udtrykker sig i det offentlige rum.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Henrik Brøndum
  • Katrine Damm
David Zennaro, Henrik Brøndum og Katrine Damm anbefalede denne artikel

Kommentarer

Marianne Ljungberg

Kære Katrine Wiedemann, bliv ved at tvivle på din tvivl...og hvis du selv synes at du forsøger at være virkelighedens teater, så tvivl på det. Houllebecqs tvivl kan jeg ikke se fører nogen steder hen. Hans skrift lukker sig om sig selv. Han er for selv - optaget.

Henrik Ljungberg