Folk

FOLK

16. september 2019

Alex Ahrendtsen

DF’s kulturordfører er utilfreds med, at instruktøren Frank Piasecki Poulsen skal være dokumentarfilmkonsulent for Statens Film Institut.

»Normalt skal man ikke som folketingspolitiker blande sig i ansættelsesforhold, men den her sag er så speciel, at jeg er nødt til det,« siger han til Ekko.

Frank Piasecki Poulsen

Problemet med den nye filmkonsulent er ifølge Alex Ahrendtsen, at han ikke har taget afstand fra sin deltagelse i nogle optøjer i 1998, hvor Pia Kjærsgaard blev slået og sparket. Frank Piasecki Poulsen var aktiv i det autonome miljø og blev sigtet for vold, men frikendt.

Pia Kjærsgaard

Den daværende DF-formand var på Nørrebro for at give et radiointerview, men satte sig tilbage i taxaen, da hun blev mødt af en gruppe unge. En mand rev døren op og nåede at slå og sparke Pia Kjærsgaard, inden taxaen kørte hen i en bank, hvor hun søgte tilflugt.

Joy Mogensen

Alex Ahrendtsen har i et paragraf 20-spørgsmål bedt kulturministeren tage stilling til ansættelsen af den nye filmkonsulent. Men det afviser Joy Mogensen med henvisning til armslængdeprincippet. Ansættelse af filmkonsulenter er SFI’s bestyrelses ansvar, ikke ministerens.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Hans Larsen
  • Eva Schwanenflügel
Hans Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Når nu så mange andre DF'ere nådigt forsvandt fra Folketinget ved sidste valg, hvorfor kunne det så ikke osse ske for Alex Ahrendtsen?