Folk

FOLK

Debat
18. september 2019

Vladimir Putin

Hvor andre ser en farlig konflikt, ser den russiske præsident forretningsmuligheder.

»Saudi-Arabien må træffe en klog beslutning, ligesom Iran gjorde ved at købe vores mest avancerede S-400 luftforsvarssystem,« siger han på et topmøde i Ankara. Næsten uden at grine.

Hassan Rouhani

Det er humor, som diktatorer kan forstå. På tv-billeder kan man se, at den iranske præsident og hans udenrigsminister Zarif næsten ikke kan holde op med at grine igen. Hvis bare de iranske satirikere var lige så sjove, kunne de spare sig selv et ophold i brummen.

Lars Findsen

Også chefen for FE er i det muntre hjørne. I en ny rapport afslutter overspionen forordet med at henvise til tjenestens årlige risikovurdering og skriver:

»Den næste udkommer senere på året og kan anbefales :-)« I det mindste er det ikke en blinkesmiley.

Greta Thunberg

Mens de gamle mænd er travlt optaget med at sælge våben, føre krig og snage i folks mailbokse, har denne svenske skolepige sat sig for at redde verden. Nu hædrer Amnesty International hende og de andre unge i Fridays For Future med deres globale menneskerettighedspris.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@Lasse Skou Andersen

Vi må have et link til Putin’s djærve spøg og Hassan Rouhani’s grineflip.

https://sputniknews.com/world/201909161076813807-putin-erdogan-and-rouha...

38:40 min i videoen.

Du kan også læse deres udveksling her:

Yesterday, during a press conference in Ankara with his Turkish and Iranian colleagues, Putin trolled Saudi Arabia (video @38:20) with a similar offer as he had made to Trump:

Q: Does Russia intend to provide Saudi Arabia with any help or support in restoring its infrastructure?

Putin: As for assisting Saudi Arabia, it is also written in the Quran that violence of any kind is illegitimate except when protecting one’s people. In order to protect them and the country, we are ready to provide the necessary assistance to Saudi Arabia. All the political leaders of Saudi Arabia have to do is take a wise decision, as Iran did by buying the S-300 missile system, and as President Erdogan did when he bought Russia’s latest S-400 Triumph anti-aircraft system. They would offer reliable protection for any Saudi infrastructure facilities.

President of Iran Hassan Rouhani: So do they need to buy the S-300 or the S-400?

Vladimir Putin: It is up to them to decide.

Erdogan, Rouhani and Putin all laughed over this exchange.

Altså joken er på flere planer, og det er forståeligt at Lasse Skou Andersen ikke forstår den, det kræver nemlig lidt historisk viden, og lets face it, vestlige såkaldte "journalister" ved slet ikke hvad historie er for en størrelse.

Det der gør joken "sjov" er at præcis på samme måde som den vestlige imperie digter historier og lever sig ind i dem, på samme måde laver Putin sjov med hele konceptet med at saudierne har brugt flere milliarder på at importere ubrugelig våben der ikke engang kan vinde over Yemen, en af verdens fattigste lande, eller bare i det mindste forsvare vigtige saudi faciliteter. De griner altså af tosserne der skriver og siger nonsens.

Men okay, man har lov til at blive ked af det når de andre mobber...