Folk

FOLK

FOLK fra dagens avis
Debat
24. september 2019

Tørsvømmere

Indiens Chandrayaan-2 rummission smadrede tidligere på måneden ind i månens sydpol, kun fem måneder efter at et israelsk fartøj led samme skæbne. New York Times har talt op, at månen nu har lagt land til i hvert fald 28 maveplaskere de sidste 60 år.

Månemennesker

USA fører selvsagt listen over solouheld på månen, men med Chandrayaan-1 og -2 har Indien nu overhalet EU i antal forlis. Et sandt vidnesbyrd om en nation på vej mod storhed, måske i lidt for høj fart.

Akustiske ofre

Kan du huske, hvordan en række amerikanske og canadiske ambassadefolk på Cuba i 2016 pludselig fik det dårligt, og at man mente, der var tale om et nyt slags akustisk våben, som cubanerne var i færd med at prøve af på de nordamerikanske diplomater?

Kemiske krigere

Nu mener canadiske forskere, at det nok snarere var fordi, cubanerne var lidt vel ivrige med myggesprayen i diplomatkvarteret det år, hvor frygten for Zika-virus rasede. De fik kort sagt en lille daglig dosis nervegas. Ikke mindre ubehageligt, men noget mindre mystisk.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her