Folk

FOLK

Debat
11. september 2019

Ekspertfolk

Planer om at sikre Amalienborg Slotsplads bedre mod terrorangreb vækker harme. »Ved at lave sådan et Fort Knox sender man et signal om, at vi er i fare,« siger tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen til Ekstra Bladet og betegner det som »underligt og ærgerligt«.

Ekspertfolk II

Tiltaget risikerer at svække opbakningen til kongehuset, spår historiker Lars Hovbakke Sørensen.

»Den danske kongefamilie er kendt for at være meget jordnær og folkelig, og for at folk kan komme meget tæt på. Det kommer man til at bryde med ved terrorsikringen.«

Ekspertfolk III

Hvad består dette frygtindgydende »Fort Knox« så af? Jo, ifølge Slots- og Kulturstyrelsen skal slotspladsen lukkes for biler ved at opsætte nogle 1,20-meter høje runde bronzestolper ved indkørslerne. Det vil stadig være muligt for gående og cyklister at komme ind.

Ekspertfolk IV

For lægmand kunne det måske virke som et ubetydeligt tiltag, der ikke lægger de store begrænsninger på offentlighedens adgang til slotspladsen. Godt at vi har kvalificerede eksperter, der på et oplyst grundlag kan hjælpe os med at gennemskue sagens rette sammenhæng.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her