Folk

Geologer mod arkæologer og retten til at fortælle om Blixen

Informations daglige sladderspalte: Kampen om sandhederne udspiller sig for fulde gardiner i dag. Både i litteraturens- og arkæologiens verden. For var Egtvedpigen indvandrer eller ej, og hvem har egentlig ret til at skrive Karen Blixens historie?
2. september 2019

Selv om vi i dag bevæger os inden for de mere akademiske kredse, så krydses klingerne også her. Har arkeologerne ret i deres udlægning af Egtvedpigens liv og leben, eller er det geologerne, der kommer tættest på sandheden? Og sørme så, om ikke Karen Blixen slet ikke var farmejer i Afrika!

Dagens gang i sladderpressen, sæt i gang.

Moselig

Det blev kaldt sensationelt, da forskere fra Nationalmuseet i 2015 fremsatte den teori, at de kendte bronzealdermoselig Egtvedpigen og Skrydstrupkvinden var indvandret til det, der nu er Danmark. Tidligere i år blev den teori så afvist af to geologer fra Aarhus Universitet.

Moseligsforskere

Geologerne mener, de har lavet en mere rigtig analyse af moseligenes strontiumniveauer, og at de nok rykkede rundt i området alt efter årstiden. Det betvivles nu af en arkæolog, som ud fra moseligenes ejendele vurderer, at de kom fra et ikkejysk sted i Skandinavien.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu