Klumme

Husk nu løftet om, at Danmark skal være det bedste land at være barn i

Danmark skal være verdens bedste land at være barn i, hed et af regeringens valgløfter. Når Folketinget åbner og finanslovsforhandlingerne begynder, bør de tusindvis af udsatte børn og unge tilgodeses, skriver journalist Lise Richter i dette debatindlæg
»Det bringer håb. Ikke bare for de unge, der knokler for at finde deres egen vej på Lolland-Falsters nye FGU, men også for de kommende generationer af unge, der stadig er små eller lidt større børn,« skriver Lise Richter, når finansminister Nicolai Wammen melder ud, at der selvfølgelig er god økonomisk ræson i at investere i børn, skole og uddannelse.

»Det bringer håb. Ikke bare for de unge, der knokler for at finde deres egen vej på Lolland-Falsters nye FGU, men også for de kommende generationer af unge, der stadig er små eller lidt større børn,« skriver Lise Richter, når finansminister Nicolai Wammen melder ud, at der selvfølgelig er god økonomisk ræson i at investere i børn, skole og uddannelse.

Claus Bjørn Larsen

1. oktober 2019

Når Folketinget åbner tirsdag og den nye regerings arbejde for alvor går i gang, er det med et løfte om, at Danmark skal være verdens bedste land at være barn i.

Det har Danmark ikke været for mange af de 105.000 unge, der sidste år stod uden job og uddannelse. De er blevet glemt, fordi nye veje, skatter og ældre generationers behov oftest ender med at løbe med opmærksomheden og pengene.

Når den socialdemokratiske regering og dens støttepartier nu skal til at føre de mange gode intentioner for klimaet, de nedslidte og sundhedsvæsenet ud i livet, må vi håbe, at løftet til børnene ikke bliver glemt eller nedprioriteret, fordi pengene skal bruges til noget andet.

Danske børn og unge har det jo generelt godt. Men sygdomstegnene viser sig også i det voksende antal psykisk sårbare børn og unge. Dem er der rigtig mange af blandt de 105.000 mellem 15-29-år, der ifølge en ny analyse fra 3F og Arbejderbevægelsens Erhvervsråd hverken var i job eller i uddannelse sidste år. Det værste er, at hver fjerde af de unge heller ikke var i job eller uddannelse to år tidligere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Torben Skov
  • Eva Schwanenflügel
Torben Skov og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer