Klumme

Integration mellem Danmarks tyrkere, somaliere og polakker er et overset, uløst puslespil

Integrationsdebatten handler næsten altid om dansk/ikkedansk. Men der er masser af intermuslimske, subkulturelle integrationssammenstød, der udfolder sig hver eneste dag i Danmark. Tag bare katteslagsmålet i moskeen under ramadanen, skriver forfatter Sofie Jama i dette debatindlæg
Sofie Jama er forfatter og oversætter.

Sofie Jama er forfatter og oversætter.

17. september 2019

Ofte tænker vi her til lands udelukkende integration i to over for hinanden stående enheder: Der er gammeldanskere og nydanskere, dansk kultur og indvandrerkultur, perkere og kartofler, mørke og lyse.

Denne dualistiske integrationsopfattelse dækker reelt over en langt bredere mangfoldighed af nye kulturelle kombinationer og tværetnisk integration, som også finder sted i nutidens Danmark.

Iranere og berbere havde eksempelvis meget lidt med hinanden at gøre, inden de mødtes i Danmark og pludselig skulle arbejde side om side, uddanne sig sammen og være naboer.

Andre lignende eksotiske integrationskombinationer, som pågår for fuld udblæsning i dagens Danmark, kunne være libanesiske shiitter og katolske polakker (jeg kender et ret lykkeligt ægtepar af lige præcis den kombi) eller eritreaere og syrere, som tilfældigvis er kommet til landet nogenlunde samtidig og dermed er endt som hinandens overraskende sengekammerater og kantinemakkere på flygtninge- og sprogcentre landet over.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • David Breuer
  • Thomas Tanghus
  • Marianne Stockmarr
  • David Zennaro
  • Henning Kjær
  • Troels Ken Pedersen
Eva Schwanenflügel, David Breuer, Thomas Tanghus, Marianne Stockmarr, David Zennaro, Henning Kjær og Troels Ken Pedersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Sofie Jama - kæft, hvor har du lige lagt en vis legemsdel i klaskehøjde. Du vader lige ind i en af de allermest fortiede race-konflikter i Danmark. (Jeg spurgte en overgang de sorte, jeg kendte, hvor de havde mødt den største racisme. Det var ALDRIG fra danskerne).
Pisseinteressant emne. Løb med det, skriv mere. Jeg ville glæde mig til at se dig udfolde den historie. (Og så skal du stadigvæk tage til Århus dyrehave, hvis du gerne vil klappe en hjort).