Klumme

Labours græsrødder øjner muligheden for at sætte en radikalt anderledes dagsorden

Labours interne strid om Brexit har druknet de progressive indenrigspolitiske dagsordener, medlemmerne har forsøgt at sætte. Men græsrødderne fik et nyt gennembrud på partiets landsmøde i sidste uge, skriver klummeskribent Owen Jones i dette debatindlæg
Labour holdte i sidste uge landsmøde. Her blev det klart, at Labour er afhængige af deres græsrødder for at kunne levere et politisk bæredygtigt projekt, skriver Owen Jones, Labour-aktivist og The Guardian-klummist.

Labour holdte i sidste uge landsmøde. Her blev det klart, at Labour er afhængige af deres græsrødder for at kunne levere et politisk bæredygtigt projekt, skriver Owen Jones, Labour-aktivist og The Guardian-klummist.

Isabel Infantes

30. september 2019

Højesterets underkendelse af premierminister Boris Johnsons forsøg på at sætte parlamentet på tvangspause gav kampmoralen et løft ved Labours landsmøde i sidste uge. Men fremfor alt var det græsrøddernes udfordring af det gamle partiapparat, der genvakte den gejst, partiet har så hårdt brug for.

Corbynismen vandt frem, fordi den lovede en mere demokratisk og medlemsstyret partikultur. Denne bestræbelse har meget for sig, men den har også mødt begrænsninger.

For eksempel er det stadig ikke lykkedes at få indført medlemsvalg af parlamentskandidater. Resultatet er, at medlemsskaren og den parlamentariske del af partiet ikke altid ligger på linje.

Kyniske manøvrer som i New Labour-æraen forekommer fortsat. Således fjernede ledelsen på de to foregående landsmøder spørgsmålet om fri bevægelighed fra dagsordenen.

Medlemmerne har valgt partiets mest indvandringsvenlige formand nogensinde. Alligevel frygter partieliten fortsat at tale den frie indvandrings sag.

Medlemmernes møde

Velgørende var derfor årets landsmøde, der mindede medlemmerne om, hvorfor de har investeret sig selv i Corbyn-projektet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
  • Poul Erik Riis
  • Torben K L Jensen
  • Ejvind Larsen
  • Alvin Jensen
ingemaje lange, Poul Erik Riis, Torben K L Jensen, Ejvind Larsen og Alvin Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu