Klumme

Løkke skød genvej gennem Twitters havedør og undgik den kritiske presse

Lars Løkke brugte hele mediepaletten til sin fordel i de kritiske dage omkring mødet i Brejning. Når man ikke vil konfronteres med kritiske spørgsmål, er Twitter og Instagram ideelle, og den strategi er der mange magthavere, der har taget til sig, skriver mediejournalist Lasse Jensen i dette debatindlæg
Lars Løkke brugte hele mediepaletten til sin fordel i de kritiske dage omkring mødet i Brejning. Når man ikke vil konfronteres med kritiske spørgsmål, er Twitter og Instagram ideelle, og den strategi er der mange magthavere, der har taget til sig, skriver mediejournalist Lasse Jensen i dette debatindlæg

Mads Claus Rasmussen

4. september 2019

Den nu forhenværende formand for Venstre, Lars Løkke Rasmussen, har siden fredag afvist alle anmodninger om et interview. Siden han forsvandt ud ad bagdøren fra Venstres hovedbestyrelsesmøde på den tidligere anstalt for udviklingshæmmede i Brejning, har han udelukkende kommunikeret envejs via sociale medier.

Det var på Twitter, han bittert meddelte sin afgang lørdag formiddag. På Facebook offentliggjorde han den tale, han ville have holdt i Brejning, hvis han altså ikke havde besluttet at træde tilbage, og på Instagram offentliggjorde Løkke et smilende familiebillede lørdag aften med en tekst om, at familien er vigtigere end noget andet.

I dagene helt op til Brejning-dramaet kunne man ikke åbne for sit tv, uden at Løkke var på skærmen. Han brugte ikke mindst tv’s version af de sociale medier – de bløde, hyggelige interviewprogrammer som Go’aften Danmark og Aftenshowet – til energisk at kæmpe sin overlevelseskamp. Det var lidt uklart, om han var blevet indbudt, eller han bare havde inviteret sig selv.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Eva Schwanenflügel
 • Morten Wieth
 • Christian Mondrup
 • Maj-Britt Kent Hansen
 • Anker Heegaard
 • Johnny Christiansen
 • Carsten Mortensen
 • Bjarne Andersen
 • Kurt Nielsen
 • Steen K Petersen
 • Ulla Nielsen
 • Dorte Sørensen
 • Thomas Tanghus
Eva Schwanenflügel, Morten Wieth, Christian Mondrup, Maj-Britt Kent Hansen, Anker Heegaard, Johnny Christiansen, Carsten Mortensen, Bjarne Andersen, Kurt Nielsen, Steen K Petersen, Ulla Nielsen, Dorte Sørensen og Thomas Tanghus anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Bruhn Andersen

Og lad os håbe at politikerne vedbliver med at være på begynderstadiet. Den dag de ikke vil lade sig interviewe af journalister, er den dag de bør stoppe.

Torben Bjerrehuus

Befriende at læse en erfaren journalist der skærer ind til problemets kerne, en journalist der analyserer istedet for at vinkle ligegyldige hændelser som Breaking news.
Information er befriet for andre avisers redaktionelle tricks med gentagelser længere inde i avisen af artikler på forsiden blot i en lidt anden version. Glem aldrig at avisen sælges for at gøre læseren lidt klogere.
Information har i de sidste par år udviklet sig til at være en analytisk kvalitetsavis, så tilgiver jeg nemt lange indlæg om kønsidentitet og “dyr med krøller på halen”.

Morten Hansen, Anker Heegaard, Carsten Mortensen og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar
Maj-Britt Kent Hansen

Har ikke noget imod, at man er kortfattet. Det er at foretrække fremfor lange jeremiader og mure af tryksværte.

Men politikere med flere, der kun udsender på egen kanal, er et uvæsen.

Eva Schwanenflügel og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar