Klumme

Pludselig kunne man mærke Kristian Jensen

Mange siger, at de ’godt gad drikke en fadøl med Lars Løkke’, men det er vigtigt at skelne mellem forloren folkelighed og autenticitet. Personligt vil jeg hellere drikke en med Kristian Jensen. Og høre Volbeat til
»Det tror jeg slet ikke, at der er ord til at beskrive,« sagde Kristian Jensen, og pludselig blev man nærmest helt overvældet af følelser, da Jensen måtte trække sig som næstformand for Venstre. Pludselig kunne man mærke ham! Så selv om mange siger, at de gerne ville drikke en øl med Lars Løkke Rasmussen, så vil Kristian Villesen hellere drikke en øl med guttermanden Kristian Jensen.

»Det tror jeg slet ikke, at der er ord til at beskrive,« sagde Kristian Jensen, og pludselig blev man nærmest helt overvældet af følelser, da Jensen måtte trække sig som næstformand for Venstre. Pludselig kunne man mærke ham! Så selv om mange siger, at de gerne ville drikke en øl med Lars Løkke Rasmussen, så vil Kristian Villesen hellere drikke en øl med guttermanden Kristian Jensen.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Debat
5. september 2019

Han stod foran en hvid Fiat Punto på en kedelig parkeringsplads ved et hotel i Brejning. Og han var lige ved at begynde at græde, da han blev spurgt om, hvor skuffet han var:

»Det tror jeg slet ikke, at der er ord til at beskrive,« sagde Kristian Jensen, og pludselig blev man nærmest helt overvældet af følelser. Man fik ondt af Kristian Jensen!

Personligt har jeg aldrig bekymret mig synderligt om Venstres snart tidligere næstformand. I bedste fald har jeg været ligeglad med ham. Tænkt, at han var en topprofessionel politiker, som det givetvis ikke ville være specielt interessant at sidde ved siden af til en rund fødselsdag. Ikke et dumt svin eller noget, bare sådan lidt Helle Thorning-agtig.

Nu tænkte jeg pludselig: Han er sgu da en meget fin fyr, ham der. Jeg vil gå så langt som til at sige, at det var første gang, jeg mærkede Kristian Jensen. Jeg har hørt ham sige alverdens ting om skatter, udlændinge og økonomi, men jeg kan ikke huske noget af det, han har sagt. Kristian Jensen foran Fiat Puntoen vil jeg huske.

Den pludselige sympati handler ikke om, at man pr. automatik får lidt ondt af en mand, som har lidt et stort nederlag. Jeg – og her kan jeg se, at jeg er enig med mange andre – har ikke tilsvarende ondt af Lars Løkke Rasmussen. Det handler om den måde, Kristian Jensen reagerede, da han led sit nederlag. Med ægte følelser. Autenticitet, om man vil.

På de sociale medier var kærligheden til Kristian Jensen – som på det seneste ellers mest af alt er blevet beskyldt for at være vattet på de kanter – også stor. Flere var højstemte. Politisk kommentator Henrik Qvortrup skrev om »to måder at slippe magten« på. Den ene var Lars Løkke, som »sneg sig ud af bagdøren,« den anden var Kristian Jensen, som stillede sig op og »stod ved sin skuffelse.«

Senere skrev Kristian Jensen på Facebook, at han skulle høre Volbeat med »For Evigt« på vejen hjem fra Comwell-hotellet i Brejning. Volbeat er ikke ligefrem finkultur, men det affødte kun kærlige drillerier. Jensen var pludselig blevet en guttermand.

 

Om lidt sætter jeg mig i bilen og forlader Comwell Kellers Park i Brejning efter en minderig weekend. Jeg vil sætte...

Posted by Kristian Jensen on Saturday, August 31, 2019

Politikere, man mærker

Nuvel, det var lidt sent, den ægte Kristian Jensen kom på banen. Han skulle nok have vist den side af sig selv noget før. Politikere, som man rent faktisk kan mærke, er en truet art, men når de er der, gør de indtryk.

Hvem husker ikke Johanne Schmidt-Nielsen være rasende, da den socialdemokratisk ledede regering lavede en skatteaftale med blå blok i 2012? Mange ville nok kalde det uprofessionelt, jeg elskede det. Raseri er en ægte følelse. Jeg vil til enhver tid foretrække politikere, som har følelserne med frem for de såkaldt dygtige håndværkere. Og tæl bare Bertel Haarder, som råbte »pis mig i øret«, da han blev forstyrret midt i risengrøden, med.

Autenticitet skal ikke forveksles med forloren folkelighed. Tag nu Inger Støjberg med sin evige cola i hånden. Senest stod hun med den ved det famøse pressemøde efter Venstres sommergruppemøde, hvor Lars Løkke, Kristian Jensen og Jakob Ellemann-Jensen kom kørende i en golfbil. De andre tilskuere havde ikke drikkevarer. Den slags er for nemt at gennemskue. Eller når Helle Thorning-Schmidt pludselig er en rigtig vestegnspige, som ryger smøger med rapgruppen Suspekt og går på Brøndby Stadion. Det må man ikke lade sig narre af. Heller ikke Lars Løkke Rasmussen på et elløbehjul under Copenhagen Pride, for den sags skyld.

Og så er vi tilbage ved Jensen foran Comwell-hotellet. Normalt ved politikere præcis, hvad de vil sige, når de stiller sig foran et kamera. Alt er indstuderet og gennemtænkt. Og de gentager det, nærmest uanset hvad journalisterne spørger om. Kristian Jensens optræden virkede ukoreograferet, ellers havde han aldrig stillet sig op foran en Fiat Punto på en parkeringsplads.

Om Lars Løkke Rasmussen siger mange: Ja, ja, han er en svindler, men jeg gad godt drikke en fadøl med ham. Underforstået: Han er en god og folkelig fyr. Jeg vil hellere drikke en med Kristian Jensen. Og høre Volbeat til.

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jeg har flere gange hørt, at Lars Løkke skulle være hyggelig og sympatisk at være sammen med. Det er da en fin egenskab at have.
På den anden side, er jeg blevet taget ved næsen adskillige gange i mit liv, men aldrig af en person, der var træls selskab og usympatisk.
Heller ikke af personer, der er stærkt introverte. Det sidste åbner et andet problem i vores demokrati, nemlig at introverte ikke kan opnå politisk magt. Hermed udlukkes en stor gruppe velbegavede og indsigtsfulde personer fra landes ledelse.
Endnu en grund til at revidere valgsystemet grundigt.

Flemming Berger, Ole Frank, Danny Hedegaard, Birte Pedersen, Christian Skoubye, Dennis Tomsen, Eva Schwanenflügel, Lene Eriksen, Ejvind Larsen og Johnny Christiansen anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Det ku’ jo være at Jens Rohde havde ret da han skrev noget i retning af at Kristian Jensen var den ordentlige formand Venstre aldrig fik!?

Benta Victoria Gunnlögsson, Grethe Østergaard Nielsen, Ole Frank, Danny Hedegaard, Birte Pedersen, Katrine Damm, Rolf Andersen, Eva Schwanenflügel og Gitte Loeyche anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Jeg tænkte første gang, at der var mere ved Kristian Jensen end man umiddelbart kunne ane, da han tweetede efter første afsnit af TV-serien "Fortitude", (den med Sofie Gråbøl i én af hovedrollerne), at den var som "Twin Peaks på speed" ;-)

Ole Frank, Birte Pedersen og Søren Kramer anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

Jeg stoler ikke på folk, der hører Volbeat. Dårlig musiksmag siger mere om dig end din holdning til snart sagt hvad som helst.

Tino Rozzo, Jens Kofoed, Niels østergård og Carl Chr Søndergård anbefalede denne kommentar
Bertel Bertelsen

I min optik gemmer Venstre sig bag et røgslør af gamle Venstrefolk, der puster til ungdommen i partiet. Ludvig Holbergd komedie "Jean de France", er det billede læserne må have også i hovedstaden. Alle i dette land kan læse og skrive, læse mellem linierne. Virkelighedens samfund er meget sløret, men der SKAL stagivæk ydes for at nyde. Det er ingen med fast arbejde i byerne og på landet i tvivl om. Arbejdsmarkedet er i krise (forandring), ingen sikkerhed og tryghed. Kristian Jensen må videre og her vil Preben Bang Henriksen som formand for partiet være manden. Aalborgadvokaten fra det nordjyske kender retorikken og baggrunden er perfekt, derfor er det farligt at forhandle partiets fremtid i medierne. Ludvig Holberg lever i nutidens politik. Venstre bør tænke sig om inden 21. September. Jean de France lurer i kulissen.

Morten Hjerl-Hansen

Hvis jeg var blevet politiker i mine unge dage var jeg blevet forrået. Ikke af magt, det hedder i øvrigt korrumperet, men forrået. Hvorfor? Af hensyntagen til mig selv og min karriere, min politiske sag, men først og fremmest af hensyn til snuhed. Hvad er det med den snuhed? Den går lige ind og æder karakteren.

Rammerne for en politikers mulige karakteregenskaber er vide. Men de er der. Politikere er, når de er bedst, på en bestemt måde. Politikere er *kunstnerisk begavede, filosofisk forpinte, visionære, men, desværre, overtrætte forbilleder der erkender sig selv som vrag*. Vi bør have et realityprogram som hedder Politikerskolen og vi bør også have en skole som hedder Politikerskolen med dette krav som forbillede. Det ville være lige så smukt som Kristian Jensen foran Fiat Puntoen og hvad mere er: Det ville være konstruktivt.

Kristian Jensen er en person der for længe siden er blevet ædt af *hensynet til snuhed* og nu har Venstre fået en ny Jokermann som formand. Læg vel mærke til at Kristian Jensen er for sent ude med at erkende sig selv som vrag. Det skal man nemlig gøre allerede *inden* man bliver Finansminister og næstformand. Det lærer man allerede på Politikerskolen.

Læs mere:

https://www.othernewspaper.com/da/2019/09/05/essay-om-de-magtesloses-magt/

Ja, jeg gad sgu ikke at drikke fadøl med en fantasiforladt bankassistent fra Herning. Og slet ikke hvis vi samtidig var tvangsindlagt til at høre Volbeat.
Næ, så gi' mig hellere den lille svindler. Ham er der format over, på godt og på ondt. Og han ville givetvis også være parat til at vi drak os i hegnet :-)

Johnny Christiansen

så politik handler om, hvilken bjørnebandit man har lyst til at drikke en fadbamse med???

jeg ved ikke hvor det syn på sagen stammer fra, men den første gang jeg kan huske det brugt, var om George W Bush, så mit gæt er at det stammer fra nogle spindoktorer, der har siddet med et voldsomt behov for at bortlede opmærksomheden fra den kære leders uduelighed.

det er ALDELES og FULDSTÆNDIGT ligegyldigt, om man har lyst til at drikke øl med en toppolitiker, for det kommer alligevel aldrig til at ske - måske med den undtagelse at nogle spindoktorer kan se et formål med det.

Jeg er ligeglad med folks personlighed, og drikker helst med nogen der betaler for øllet. Det ved man aldrig kommer til at ske med Løkke.

Eva Schwanenflügel og Grethe Preisler anbefalede denne kommentar

@Johnny Christiansen
Roolig nu. Det er vel tilladt - med tungen i kinden - at gøre sig tanker om personligheder, uden at reducere al poltik til et spørgsmål om hvem man gider drikke øl med.
I øvrigt er personlighed, på lange stræk, fuldstændig afgørende for en hvilken som helst politiker.

@Henrik Brøndum
Ok, du opererer tilsyneladende ud fra laveste fællesnævner.