Kommentar

Techgiganternes misbrug og monopollignende status er ved at gå op for selv amerikanerne

Efter årelang tøven er amerikanske myndigheder langsomt ved at tage kampen op mod Facebook og Google. Ikke kun på grund af misbrug af private brugeroplysninger. De er også i søgelyset for konkurrenceforvridning, skriver mediejournalist Lasse Jensen i dette debatindlæg
Federal Trade Commission (FTC) formand Joe Simon annoncerede til en konference den 4. September, at Google var gået med til at betale 170 millioner dollar i bøde for illegalt at have indsamlet og delt data fra børn uden forældrenes samtykke. En dråbe i havet for verdens største firma, hvis samlede aktieværdi anslås til at være lidt over 500 milliarder dollar.

Federal Trade Commission (FTC) formand Joe Simon annoncerede til en konference den 4. September, at Google var gået med til at betale 170 millioner dollar i bøde for illegalt at have indsamlet og delt data fra børn uden forældrenes samtykke. En dråbe i havet for verdens største firma, hvis samlede aktieværdi anslås til at være lidt over 500 milliarder dollar.

Mandel Ngan

11. september 2019

For 33,7 milliarder kroner kan man bygge halvanden Cityring – Københavns største byggeprojekt. Pengene kunne betale DR’s drift i ti år og sikre Dagbladet Information de næste 200 år. 33,7 milliarder kroner svarer til fem milliarder dollar: Den bøde, som Facebook i juli måtte betale for at have misbrugt personoplysninger i forbindelse med Cambridge Analytica-skandalen.

For Facebook er det småpenge. Få dage efter oplyste Facebook, at overskuddet var vokset med 29 procent. Efter at bøden var afskrevet.

Bøden fra FTC, The Federal Trade Commission – den øverste konkurrencemyndighed i USA, er den største nogensinde. Sidste tirsdag fik Google en bøde på 170 millioner dollars for ulovligt at hente privatoplysninger om børn via YouTube. En dråbe i havet for verdens største firma, hvis samlede aktieværdi anslås til at være lidt over 500 milliarder dollar.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Morten Lind
  • Tommy Clausen
  • Christian Mondrup
  • David Zennaro
  • Kurt Nielsen
  • Lise Lotte Rahbek
Morten Lind, Tommy Clausen, Christian Mondrup, David Zennaro, Kurt Nielsen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne artikel

Kommentarer

Philip B. Johnsen

Metadata er våben, metadata er lukrative, hvis metadata er tilgængelige for den politiske og økonomiske magtelite, vil metadata blive brugt mod befolkning globalt.

De rigeste forskanser sig bag høje mure og hjælper de fattige til, at finde fjender blandt de mere fattige end dem selv.

Demokratiet underløber de rigeste i verden, med facebook og google data og Weapons-Grade Communication Tactics udviklet til CIA og GCHQ, i krig til regime omstyrtning, men nu er krigsarsenalet i brug mod demokratiske valg i de såkalte avancerede økonomier.

r > g
where r is the return on capital and g is the growth rate of the economy.
Thomas Piketty

Arbejde betaler sig ‘IKKE’.

De rige bliver rigere samtidig bliver de sultende, de fattige og working poor flere i Europa, Danmark og resten af verden.

United Nations/FN
15. juli 2019

Der er 815 millioner i dag, tre milliarder mennesker i verden forventet underernæret i 2050 forårsage af de menneskeskabte klimaforandringer i kølvandet på svindende eksistensgrundlag og medfølgende væbnede konflikter om de få tilbageværende resurser.

“World hunger continues to rise due to conflict, climate change, says UN report.
United Nations.

A profound change of the global food and agriculture system is needed if we are to nourish the 815 million people who are hungry today and the additional 2 billion people expected to be undernourished by 2050.

Right now, our soils, freshwater, oceans, forests and biodiversity are being rapidly degraded. Climate change is putting even more pressure on the resources we depend on, increasing risks associated with disasters, such as droughts and floods.”
Link: https://www.un.org/sustainabledevelopment/hunger/